Afbeelding
Foto: Chris Smits

Mike Kersten nieuwe koning bij schutterij St. Petrus

Algemeen Hobby & vrijetijd

Nieuw Bergen | Mike Kersten mag zich de nieuwe koning noemen van de Bergense schutterij St. Petrus. Met het 447ste schot gaf de vogel zich uiteindelijk gewonnen en kon Mike als koning worden gehuldigd.

Het is de eerste keer dat Mike deze felbegeerde titel op zijn naam wist te zetten. Hij beschouwt deze titel dan ook als de kroon op zijn bijna 12-jarig lidmaatschap van de schutterij. Door de vele regen was het echter nog even spannend of de koningstitel nog wel op eerste pinksterdag zou vallen. Toen na het gezamenlijke buffet de regen maar bleef aanhouden en de vogel niet van plan leek zich over te geven, dwong Mike iets over achten met het 447ste schot de vogel toch nog tot overgave.

Dat lukte echter niet bij de jeugd. Max de Kok, zus Lynn de Kok en Jill Kersten waren zowat in een titanenstrijd verwikkeld om de jeugdvogel naar beneden te halen. Toen het alleen maar natter en donkerder werd, besloot het bestuur om deze strijd tegen tienen te staken. “De strijd om de jeugdkoning wordt voortgezet op zondag 3 juli, St. Petrusdag”, laat het bestuur weten. Op die dag vindt ook de kerkdienst plaats waar pastoor Blom de nieuwe koning Mike Kersten voor aanvang van de mis buiten voor de kerk zal zegenen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT