Op zondag 3 juli is er weer een grensoverschrijdende fietsdag
Op zondag 3 juli is er weer een grensoverschrijdende fietsdag Foto: Chris Smits

Radwandertag Bergen weer op de kalender

Algemeen Hobby & vrijetijd Recreatie & Toerisme

Nieuw Bergen | Eindelijk is het weer zo ver, want na twee jaar Corona wordt op zondag 3 juli eindelijk weer een grensoverschrijdende fietsdag oftewel Radwandertag georganiseerd. Ook dit jaar valt de Radwandertag weer samen met het Festival Mosaïque, dat vrijdags al van start gaat op plein Mosaïque in Nieuw Bergen. Het fietsevenement wordt georganiseerd door Niederrhein-Tourismus in Duitsland. De gemeente Bergen neemt de routes over Nederlands grondgebied voor haar rekening.

Op zondag 3 juli is er vanaf 10.00 uur een markt waar hobbyisten hun producten kunnen laten zien en eventueel te koop aanbieden. De kraampjes zijn gratis en worden door de organisatie geplaatst en ingedeeld. Er zij nog enkele kramen vrij en aanmelden hiervoor kan via radwandertagbergen@gmail.com, laat wel even weten wat u op de kraam wil laten zien of verkopen. Ook de deelname aan het fietsevenement is geheel gratis. Dit jaar zijn er maar liefs acht fietsroutes waaruit gekozen kan worden. De routes variëren tussen de 45 en 60 km. U kunt ter plaatse kiezen welke route u wilt fietsen. Enkele van deze routes gaan ook gedeeltelijk over Duits grondgebied. Ga niet te laat van start zodat u onderweg kunt genieten van de mooie omgeving of op een terrasje van een heerlijke lunch.

U kunt de routes starten in Nieuw Bergen op Mosaïque, in Well bij Brasserie De Sluis en in Overloon bij pannenkoekenhuis Museumzicht. De stempelposten onderweg sluiten om 16.30 uur. De post in het winkelcentrum Mosaïque sluit om 17.00 uur.

Na afloop van de fietstochten wordt er onder de aanwezige deelnemers die hun stempelkaart hebben ingeleverd een tombola met mooie prijzen georganiseerd in Nieuw Bergen. Tevens gaan alle stempelkaarten naar de organisatie van de Niederrheinische Radwandertag, u speelt dan mee in de Duitse tombola. De prijzen van deze trekking worden persoonlijk aan u bekend gemaakt door de Duitse organisatie.

“Als u niet kan of wilt fietsen kom toch naar de het festival en geniet van de diversen activiteiten. Rond het plein zullen er op drie plekken springkussens geplaatst worden, zodat ook de kleintjes zich volop kunnen vermaken en als iedereen een zonnestraaltje meebrengt wordt het een geweldige dag”, aldus het team van de Grensoverschrijdende Fietsdag.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT