Het is weer tijd voor 'SumMmertime'
Het is weer tijd voor 'SumMmertime' Foto: SumMmertime

SumMmertime pakt de draad weer op

Algemeen Kunst & cultuur Recreatie & Toerisme

Gennep | Na bijna twee jaar stilte als gevolg van het coronavirus pakt Stichting SumMmertime langzaam de draad weer op. Dit jaar staat een afgeslankt programma in de steigers te beginnen op zaterdag 16 juli 2022. De Thompson Bridge Band trapt dan met een swingend optreden op de Markt in Gennep het ‘SumMmertime’-seizoen af.

Zorgde het coronavirus ervoor dat SumMmertime de afgelopen jaren het goed bezochte muziekprogramma in hartje Gennep moest afblazen, het nieuwe vergunningenbeleid van de gemeente Gennep laat de programmering ook niet onberoerd. Dit laatste betekent dat het publiek in de zomermaanden niet meer mag rekenen op een uitgebreid muzikaal programma van tien zaterdagen in het centrum van Gennep. Daarnaast is eveneens het avondprogramma sterk ingekrompen.

Dit betekent niet dat SumMmertime de afgelopen tijd stil heeft gezeten. Zo is er gewerkt aan een nieuwe website en is een nieuw logo ontwikkeld. Daarnaast is voor dit jaar een muziekprogramma opgesteld bestaande uit vier zaterdagen op de Markt in Gennep, te beginnen met zaterdag 16 juli. Dan staat de Thompson Bridge Band op het podium. Twee weken later op zaterdag 30 juli is het podium voor Ierse muziek met Reel to Real. Deze  band is vernoemd naar de Ierse dans en keert op veler verzoek terug naar SumMmertime. Zaterdag 13 augustus verandert de Markt in Blues in Nierstown. Oude bekenden als de HansTap Band, Let’s Go Banana’s en Jan Schwarte zetten dan met de beste blues, pop-rock en funknummers Gennep op stelten.

Ter afsluiting staat op zaterdag 27 augustus in het teken van de Molukse dag. Vorig jaar was het 70 jaar geleden dat de Molukse gemeenschap naar Gennep kwam. Vanwege corona ging dit festival met onder meer muziek, dans en eten toen niet door. Nu vindt vanaf 14.00 uur een scala aan optredens plaats.

Alle optredens op de vier zaterdagen beginnen om 14.00 uur op de Markt en duren tot 17.30 uur. Alleen de Molukse dag duurt tot 23.00 uur.
Meer informatie over het programma is te vinden op website http://www.summmertimegennep.com.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT