Burgemeester Pelzer met het diamanten echtpaar
Burgemeester Pelzer met het diamanten echtpaar Foto: Chris Smits

Jan en Gerda nog steeds gek op elkaar

Algemeen Familieberichten

Well | Op 28 juli 1962 hebben Jan Elbers en Gerda Kleeven elkaar voor de wet het ja-woord gegeven. Het stel heeft elkaar op de Looise kermis in 1957 ontmoet. Voor Jan was het in ieder geval liefde op het eerste gezicht, zo zei hij, waarop Gerda ietwat terughoudend een mysterieus lachje liet horen.

Gerda Kleeven (80 jaar) is geboren in het Veulen en opgegroeid op de Hamert, waar ze als klein kind de koeien moest melken en de stallen kon schoonmaken, voordat ze naar school ging. De 86-jarige Jan is een rasechte Wellerlooienaar, die volgens Gerda vroeger meer voetbalde dan werkte. Na zijn diensttijd heeft Jan een tijdje samengewerkt met zijn vader in hun tuindersbedrijf, waarna hij van 1967 tot 1988 in Duitsland bij Horlemann heeft gewerkt. Samen hebben ze ook vele hand-en-spandiensten geleverd bij Hostellerie de Hamert.

De eerste huwelijksjaren vonden de twee onderdak in een noodwoning, een kippenschuur op de Droogstal, waarna ze er zelf hun eigen huisje hebben gebouwd, en waar hun drie kinderen, Leo, Hay en Anita zijn geboren. Inmiddels prijst het diamanten paar zich gelukkig met acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen en nummer negen is op komst.

De lijst met hobby’s van Jan is lang, maar vooral Resia ‘42 en Biljartvereniging De Vriendenkring, die hij 60 jaar geleden heeft opgericht, spelen hierbij een belangrijke rol. Ruim 70 jaar is hij lid van de voetbalclub waar hij 43 jaar jeugdleider is geweest en nog steeds actief is bij onderhoudsploeg De Dauwtrappers. Ook is Jan een van de trouwe bezorgers van de Maasduinen Courant en het kerkblaadje van pastoor.

Gerda klust en ‘knòôjt’ graag, volgens de kinderen. “Maar onze ouders zijn nog steeds gek op elkaar hoor, zolang ze maar niet samen hoeven te kussen”, zeggen ze in koor.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT