Marian Custers nam haar prijs lachend in ontvangst
Marian Custers nam haar prijs lachend in ontvangst Foto: Radwandertag

Radwandertag groot succes

Algemeen Hobby & vrijetijd Recreatie & Toerisme

Nieuw Bergen | Na een onderbreking van twee jaar kon de Grensoverschrijdende Fietsdag ‘Radwandertag’ op zondag 3 juli weer doorgaan. Voor de organisatie begon de dag om 7.00 uur met het opzetten van de marktkramen. De  medewerkers van van de gemeente waren keurig op tijd met 18 marktkramen en hielpen mee met het opzetten ervan. Daarna werd er snel naar Well en Overloon gegaan om daar de stempelposten in te richten en instructies te geven aan de mensen die de posten moesten bemannen. Toen weer snel terug naar Bergen, want rond half tien stonden de eerste deelnemers al klaar om hun route en stempelkaarten op te halen.

Er volgden nog vele starters; in totaal 291 in Nieuw Bergen, 25 bij Brasserie De Sluis in Well en 37 starters bij Eetcafé & Pannenkoekenhuis Museumzicht in Overloon. Op de controleposten passeerden 378 fietsers. Vooral dankzij de deelnemende fietsers is deze dag een groot succes geworden. De afsluitende tombola had als hoofprijs een prachtige fiets van Weys Tweewielers, en deze mocht pastoor Rick Blom uitreiken aan Marian Custers uit Aijen.  

“Wij begrepen dat er wat problemen waren met de bewegwijzering van de stempelpost bij Solegarten in Kevelaer”, zo meldde de organisatie van de Grensoverschrijdende Fietsdag. “Zijn er opmerken over de routes, stuur gerust een e-mail naar radwandertagbergen@gmail.com, misschien kunnen wij die verbeterpunten meenemen voor volgend jaar.” 

Bedankt allemaal
Dit jaar werden de routes in een mooie gedrukte versie aangeboden. Dit was mogelijk gemaakt door Marc Vroemen van Marker Ontwerp in Well. De organisatie kreeg hiervoor veel complimenten van de deelnemers, vooral de Duitsers waren zeer enthousiast.

“Verder willen wij slager Arno de Best bedanken voor het ter beschikking stellen van zijn garage en ook dank aan de marktkraamhouders, Die Berger Musikanten en Fanfare Montagnards. En natuurlijk onze stempelposten, voor hun was het een lange dag”, aldus de organisatie. “Heel veel dank aan Sjoerd Zeegers van de gemeente Bergen voor zijn ondersteuning namens de Gemeente Bergen. Profile Weys Tweewielers in Siebengewald voor het ter beschikking stellen van de prijzen. Niels en Ivo van het Festival voor het ter beschikking stellen van hun faciliteiten. Tot slot pastoor Rick Blom voor het op zijn ludieke manier uitreiken van de prijzen.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT