Afbeelding
Foto: Chris Smits

Gering aantal klachten ParookaVille

Algemeen Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Zeventig mensen hebben afgelopen weekend de speciale geluidsoverlast klachtenlijn gebeld, omdat ze last hadden van de bonkende beats van ParookaVille. Omgerekend komt dit neer op 0,5% van het inwonersaantal van de gemeente Bergen. De klagers belden vooral op vrijdag en zondag. 

De gemeente Bergen verklaart het volgende. “Vrijdagnacht zijn er op de plekken waar veel meldingen werden gedaan, geluidsmetingen uitgevoerd. In Bergen was dit 76 dB(C) en 55,4 dB(A) om 01.07 uur en 77,8 dB(C) en 56,5 dB(A) in Siebengewald om 02.05 uur (ongecorrigeerd voor wat betreft muzieklawaai). In de beleving van de aanwezige gemeentelijke toezichthouders en medewerkers van een professioneel geluidsmetingsbureau was het muziekgeluid goed waarneembaar (met name in Bergen en Siebengewald), maar niet onacceptabel hard.”

“Bij geluidsmetingen in Bergen en Siebengewald op zondag 24 juli lag het gemiddelde geluidsniveau hoger, namelijk rond de 60 dB(A). Dit is wel vrij hoog. Naar aanleiding hiervan, en het hoge aantal meldingen, gaan we samen met de medewerkers van het Duitse Ordnungsambt en geluidsspecialisten van Parookaville bespreken welke structurele, technische aanpassingen nog meer doorgevoerd kunnen worden om de overlast voor bewoners van de gemeente Bergen te verminderen, zonder dat bezoekers van het evenement dit merken.”


Tijdens het festival is de Bergense wijkagent zijn Duitse collega’s gaan ondersteunen en heeft ter plaatse veel feestende inwoners van de gemeente ontmoet. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT