Loco burgemeester Splinter heeft het diamantenpaar gefeliciteerd
Loco burgemeester Splinter heeft het diamantenpaar gefeliciteerd Foto: Chris Smits

Diamant met toestemming

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 27 juli 1962 gaven de toen 18-jarige Joost Peters en de 17-jarige Ria Heijl elkaar het ja-woord op het Bergense gemeentehuis. Nog geen jaar eerder hadden zij elkaar ontmoet op de kermis in Gennep waar de vonken meteen oversloegen.

Omdat de twee achterneef en nicht zijn heeft de bisschop van Roermond destijds toestemming moeten verlenen voor het huwelijk. Maar ook de ouders moesten instemmen, omdat Ria nog minderjarig was. Het kerkelijk huwelijk was op 26 september, vier dagen voordat hun oudste zoon Theo geboren werd. Een jaar later zag dochter Annemie het levenslicht. 

Joost is geboren in Heukelom en Ria in Siebengewald. Na het huwelijk heeft het stel nog drie jaar bij Joost zijn ouders ingewoond, waarna ze eindelijk in 1965 een eigen woning kregen op de Bommelroystraat. Begin jaren zeventig is het gezin verhuisd naar de Schilderslaan waar ze nu nog steeds in goede gezondheid wonen. 

Velen kennen Joost vooral als begenadigd muzikant, want hij heeft op honderden bruiloften en kermissen gespeeld. En nu nog is hij een graag geziene gast op menig feestje. Na hun werkzame leven, zij bij de Gaesdonk en hij bij Jan Linders en later bij Van Aerssen, doen beiden elke maandag vrijwilligerswerk. Ria als gastvrouw bij pastoor en Joost als chauffeur op de buurtbus. Daarnaast genieten ze samen volop van hun vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. 

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT