Afbeelding
Foto: SBB

De ‘Buurtbus’ is er ook voor u

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Op 26 juli 2018 heeft op bestuurlijk niveau het eerste gesprek plaatsgevonden over de aanschaf van een buurtbus. Het was in de ogen van de bestuursleden een doorn in het oog dat in de omliggende gemeenten overal een buurt- of wensbus ten behoeve van de inwoners als vervoermiddel werd ingezet. Zo niet in de gemeente Bergen.

De werving van vrijwilligers en de financiering voor de aanschaf van de bus was in enkele maanden geregeld waardoor de eerste rit op maandag 17 december 2018 een feit was.

“Wij zijn nu nog géén vier jaar operationeel en kunnen melden dat wij 100.000 kilometer hebben afgelegd. Dit hadden wij destijds niet kunnen bedenken”, aldus Pierre Rutten. “Onze vrijwilligers hebben 5.500 ritten uitgevoerd en daarbij ruim 6.600 passagiers vervoerd. Het aantal was zeer zeker vele malen hoger geweest als de coronapandemie aan ons voorbij was gegaan. In de betreffende periodes werden geen of alléén zorg gerelateerde ritten aangenomen.”

De stichting merkt dat de Buurtbus nog steeds niet bij alle bewoners in de dorpen van de gemeente Bergen bekend is. Binnen de gemeentegrens brengt de Buurtbus u zelfs van deur tot deur. Verder wordt er gereden naar de stations in Boxmeer en Venray en ook voor een bezoek aan de ziekenhuizen in Boxmeer en Venray en de verzorgingshuizen in Boxmeer-Gennep-Venray kunt u de buurtbus inschakelen.

Tijdens de coronapandemie heeft de Buurtbus haar rijgebied uitgebreid naar alle zorgleveranciers in de eerdergenoemde plaatsen Boxmeer-Gennep en Venray. Zo kunnen passagiers naar de audicien, fysiotherapeut, opticien, podoloog, tandarts en ga zo maar door. Kortom, een oproep aan de inwoners van Afferden-Bergen-Siebengewald-Well-Wellerlooi. De Buurtbus is er ook voor u. Reserveer via 06-57 02 26 19.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT