Afbeelding
Foto: De Crypte

De Crypte maakt doorstart met een ‘Grand Opening’

Algemeen Kunst & cultuur Maatschappelijke discussie

Gennep | Op zondag 11 september viert Dialoogmuseum de Crypte haar doorstart met een feestelijke ‘Grand Opening’. Om 14.00 uur zal het museum ingezegend worden door de hulpbisschop van Roermond, mgr. de Jongh, waarna de dialoog wordt opgezweept met bijdragen van onder anderen pastoor Guido Kessels en de directeur dr. Daan Lodder.

In het nieuwe museum, waar het afgelopen jaar hard is gewerkt aan de inrichting, vormgeving, scholing en het dialoogconcept, vormt de vertrouwde, prachtige collectie die is bijeenbracht door deken Huisman en zijn opvolgers, de basis voor een dialoog over grote zinsvragen: “Heeft de mens een ziel?”; “wat is heilig voor u?”; “bent u wel eens overnieuw begonnen?”; vragen die in elke tijd of windstreek relevant zijn. Geen audiotour of lappen tekst maar speciaal opgeleide ‘kunstexegeten’ gidsen de bezoeker hier doorheen. Zo wordt de Crypte een plek voor persoonlijke, intellectuele en spirituele ontmoeting tussen mensen van de meest uiteenlopende achtergronden.


In dit kader zal het museum een breed scala aan recreatieve en educatieve activiteiten organiseren. Voorproefjes hiervan waren al de filosofische collegereeks ‘Lezen in het Donker’ en de zomeravondfilmpicknick, waarbij het publiek in de pastorietuin op picknickdekens zat mee te swingen met de filmklassieker ‘Sister Act’. In het najaar volgen onder andere een cursus over de theorie en praktijk van landschapsschilderkunst, de wisselexpositie ‘Gelobistu: hoe het Christendom naar Nederland kwam’ en een ‘spoken word’ voorstelling van kunstenaar Robert la Boresa.

Maar eerst dus een ‘Grand Opening’, passend op Open Monumentendag, zodat u uw bezoek aan de St Martinuskerk kunt verrijken met enkele korte lezingen over ‘religie, kunst en dialoog’. U bent in elk geval van harte uitgenodigd om de doorstart van het museum te komen meevieren!

Hopelijk dus tot 11 september, of op een andere zondag tussen 14.00 en 17.00 uur, in het nieuwe Dialoogmuseum de Crypte!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT