Een speciale set kaarten voor de jubilerende bridgeclub
Een speciale set kaarten voor de jubilerende bridgeclub Foto: Eigen

Jubileumfeest Bergense Bridgeclub

Algemeen Hobby & vrijetijd Sport

Nieuw Bergen | In 1970 werd de Bergense Bridge Club opgericht en dus bestond de club in september 2020 vijftig jaar. Dit jubileum kon toen vanwege de coronamaatregelen niet gevierd worden. Twee jaar later - op 8 en 10 september jongstleden - werd dat dat gouden feest alsnog gevierd.

Allereerst was er op 8 september een feestelijke drive, de eerste van het nieuwe seizoen 2022-2023, en iedereen werd ontvangen met een kopje koffie of thee. De feestcommissie had de Lieke-Martenszaal in Den Asseldonk leuk versierd, met mooie posters van kaartsymbolen en prachtige bloemen. Er werd een half uur eerder begonnen, waardoor er tijd was voor wat officiële zaken , maar vooral ook voor een gezellig samenzijn.

Voorzitter Ton Janssen verwelkomde iedereen, speciaal ook de voorzitter van het district Noord- en midden Limburg, Gerard van de Ven. De beide leden van verdienste: Hein van den Eijnde en Juup Nijsen konden daar helaas niet bij aanwezig zijn.

In 2020 hebben alle leden een presentje gehad, twee stokkenkaarten met eigen opdruk. Deze setjes werden aan de nieuwe leden alsnog uitgereikt. Ook Gerard van de Ven werd niet overgeslagen. Daarna kreeg de districtsvoorzitter het woord. Hij feliciteerde de club met dit mooie jubileum en wees in zijn toespraak op het belang van vrijwilligers binnen een vereniging. Hij daagde iedereen uit na te denken over eigen inzet, klein of groot. Bovendien bracht hij een mooi cadeau mee van de Nederlandse Bridge Bond, een koffer met 32 spellen met daarop de naam van de bridgeclub. En van het district werd nog een mooi geldbedrag geschonken, dat ongetwijfeld ook een goede bestemming zal krijgen.

Daarna werd er geproost met glaasje prosecco of jus d’orange en kon de bridgedrive beginnen, met in de pauze en na afloop nog een lekker hapje. Een echt gezellig begin van de jubileumviering én het bridgeseizoen.

Op zaterdag 10 september kwamen een dertigtal leden naar de Zoo in Overloon. Gestart werd met koffie en appeltaart en daarna ging het gezelschap in twee groepen voor een wandeling door deze prachtige dierentuin. Hij bestaat al sinds 2000 en is sinds 2015 enorm uitgebreid. De gids vertelde allerlei leuke en interessante zaken over de dieren; bijzondere kenmerken, apart gedrag, uitwisseling met andere dierentuinen. Dat had beslist een toegevoegde waarde. Van de verspreide buitjes hadden we nauwelijks last. Na twee uur kwam iedereen weer bij elkaar voor een heerlijke lunch met lekkere soep en bijzonder smakelijke broodjes, en ook van de koeken werd nog lekker gesnoept.

!