Timo begon goed met de apfelkorn, maar eindigde nog veel beter
Timo begon goed met de apfelkorn, maar eindigde nog veel beter Foto: Rick Blom

Timo van Bree nieuwe gildekoning van Aijen

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur Sport

Aijen | Zaterdag 17 september vond bij het St. Antonius Abt St. Agatha Gilde Aijen het jaarlijkse Koningschieten plaats. Om 14.00 uur was de bijeenkomst op het Gildeterrein, waarna begonnen werd met het schieten op de “kop” van de vogel. Vorig jaar was het de kersverse pastoor Rick Blom, die de kop van de vogel eraf schoot, maar dit jaar was het Timo van Bree die met de fles apfelkorn en de eer ging strijken. Maar daarmee was de koek nog niet op voor Timo.

Allereerst werd de oude koning Stan Rutten van zijn versierselen ontdaan, alvorens de strijd om de nieuwe koning kon losbarsten. Traditiegetrouw was het pastoor die het eerste schot mocht lossen, waarna de wedstrijd echt kon beginnen. Ook nu was het Timo van Bree die het vizier op zijn scherpst had staan en de vogel er met het 153ste schot vanaf schoot. Hij mag zich in ieder geval voor een jaar koning van het Aijense Gilde noemen.

Jubilarissen
Ook werden er twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Ben Hesen, maar liefst al 60 jaar trouw lid van het gilde, en Stan Rutten die er al een respectabele 25 jaar op heeft zitten.


Ben Hesen werd geëerd met zijn 60-jarig jubileum bij het Aijense Gilde

!