Ons Offere samen in bloei
Ons Offere samen in bloei Foto: Dorpsraad Afferden

Zet de Mariakapel tussen de bloembollen

Algemeen Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie Natuur

Afferden | Begin volgend jaar zullen nog meer ogen gericht zijn op de Offerse Mariakapel als daar de vele voorjaarsbloemen in bloei staan. Voordat het zover is moeten de bloembollen nog wel eerst de grond in. Afferden Samen Beter en Dorpsraad Afferden nodigen daarom inwoners en verenigingen van harte uit een steentje of beter nog een bolletje bij te dragen door zaterdag 26 november rond 10.30 uur  mee te helpen met het poten van de bloembollen. 

Afferden Samen Beter heeft meegedaan aan Kern Met Pit met het project “Ons Offere in Bloei”. Doel van dit project is om samen met inwoners voorjaarsbollen te planten op goed zichtbare locaties in Afferden in de vorm van kleine groenstroken langs randen van “grindtuinen”, als groene driehoeken op hoeken van de straat en rond komborden. Afferden Samen Beter vindt het wel belangrijk dat de bloeiende voorjaarsbloemen voor iedereen zichtbaar, duurzaam en bijenvriendelijk zijn en kunnen verwilderen. 

Voor het toegekende bedrag bleek dat er slechts 16 vierkante meter aan bloembollen ingeplant kunnen worden. Verdeeld over de inwoners in Afferden betekent dat een zakje met maar een paar bolletjes. Dorpsraad Afferden heeft aangegeven in dit project samen met Afferden Samen Beter op te willen trekken. Gezamenlijk is toen besloten om alle bloembollen te planten op één centrale locatie, in dit geval het grasveldje rond de Mariakapel op de hoek van de Langstraat met de Kapelstraat, links en rechts van het toegangspaadje naar de Mariakapel. 

Het gekozen bollenmengsel kent twee bloeiperiodes zodat het grasveld rond de kapel van februari tot mei in bloei zal staan. De gemeente Bergen is bereid gevonden om het gras op de plantplek op te rollen, zodat deelnemers de bollen alleen hoeven uit te strooien. De insteek is om per plantvak, 16 in totaal, inwoners of verenigingen uit Afferden de bloembollen uit te laten strooien, maximaal 3 personen per vak.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@afferdensamenbeter.nl of info@dorpsraadafferden.nl.
Een briefje in de bus op Dorpsstraat 5 of Langstraat 54, of per telefoon 06 - 5129 9468 kan ook.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT