De Voedselbank hoopt op gulle donaties
De Voedselbank hoopt op gulle donaties Foto: Voedselbank

Winkelactie Voedselbank Limburg-Noord

Algemeen Maatschappelijke discussie

Net als voorgaande jaren gaan de Limburgse voedselbanken in december 2022 weer een winkelactie houden. Ook Voedselbank Limburg-Noord doet hieraan mee. Nog meer dan anders is dit hard nodig door de hoge inflatie waardoor er steeds meer cliënten komen. En de toevoer van producten is hier niet in meegegaan waardoor de magazijnen steeds leger worden.

Bij de winkelactie worden de mensen gevraagd lang houdbare producten te kopen en deze af te geven bij de actiestand bij de in- of uitgang van de winkel. Lang houdbare producten zijn bijvoorbeeld groenten in blik of pot, rijst en pasta’s of broodbeleg zoals jam of hagelslag.

Bij de ingang worden flyers uitgedeeld door vrijwilligers met hierop het boodschappenlijstje. Deze vrijwilligers zijn leden van serviceclubs, politieke partijen, verenigingen en stichtingen. Voorzitter Gerda van Stelten is erg blij met deze hulp want anders zou zo’n grote actie niet kunnen.

De winkelactie actie in Venray, Horst a/d Maas, Bergen en Gennep zal aanstaande zaterdag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur plaatsvinden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT