Afbeelding
Foto: Chris Smits

Blokkeert clubliefde fusieplannen?

Algemeen Sport

Nieuw Bergen | Het klonk als te mooi om waar te zijn, de voetbalverenigingen uit Siebengewald, Afferden en Nieuw Bergen waren eruit. Vanaf aankomend seizoen zouden van de drie clubs Stormvogels, HRC en Montagnards ook de seniorenelftallen samen verder gaan onder één naam. 

Nu een week later blijkt dat er veel onrust is bij een deel van de Montagnards-achterban die zich hebben verenigd in Belangengroep Montagnards. “Het grootste pijnpunt is de snelheid waarmee het hele proces gaat en de communicatie hierover richting de leden”, aldus een woordvoerder van de belangengroep. Via een Algemene Leden Vergadering (ALV) wil de belangengroep bij het bestuur meer transparantie afdwingen, en een rem op het huidige proces, zodat zeker aankomend seizoen Montagnards nog zelfstandig speelt. 

Namens de club heeft het bestuur aangegeven op korte termijn een ALV uit te schrijven zoals door de leden gewenst. Het bestuur heeft vertrouwen in de afloop van deze vergadering. “Als de leden stemmen zoals ze ook de enquête hebben ingevuld, moet er voldoende draagvlak zijn voor de fusieplannen die er liggen”, aldus het bestuur.  

HRC ‘27 en Stormvogels
De twee andere verenigingen zijn geschrokken van alle tumult bij Montagnards. “Wij zitten gezamenlijk op een rijdende trein en deze dendert door, ook als Montagnards uitstapt. Natuurlijk zouden ze op een later tijdstip alsnog kunnen aanhaken, maar dan moeten ze zich wel aan de nieuwe entiteit conformeren, waardoor een eigen inbreng alleen maar kleiner wordt”, zo zeggen de bezorgde fusiepartners.

Conclusie
Elke verandering wekt weerstand op, deze regel geldt bij elke fusie. Meestal is het de emotie en het sentiment dat rationeel denken in de weg staat of er zou kwade opzet in het spel moeten zijn. Het feit dat Montagnards in twee jaar tijd aan voorzitter nummer vier bezig is, geeft ook aan hoe verdeeld de club is. Wie neemt de verantwoording op zich als Montagnards nu buiten de boot valt en straks minder of geen inspraak meer heeft als het te laat is? Gevalletje beste stuurlui staan aan ...

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT