Een 'vollemaanswandeling' door De Maasduinen
Een 'vollemaanswandeling' door De Maasduinen Foto: limburgs-landschap

Excursie: Volle maanwandeling

Algemeen Hobby & vrijetijd Natuur

Afferden | Op vrijdag 3 maart start om 20.00 uur een spannende avondexcursie vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 te Afferden. De excursie duurt ongeveer twee uur en deelname is gratis. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Aanmelden is verplicht voor deze excursie via www.limburgs-landschap.nl/kalender en doe het snel want vol is vol.

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Wandelaars gaan op pad in het nachtelijke Bergerbos. Ogen wennen al snel aan het donker dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om bij hoge uitzondering mensen te mogen laten genieten van de nachtelijke natuur. 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT