Voedselbank winkelactie op zaterdag 1 april onder andere in Gennep
Voedselbank winkelactie op zaterdag 1 april onder andere in Gennep Foto: Voedselbank

Opnieuw winkelactie Voedselbank Limburg-Noord

Algemeen Maatschappelijke discussie

Gennep | Na een succesvolle supermarkt actie in december is het toch al weer nodig om een nieuwe actie op te starten. Door de hoge inflatie en energiekosten blijft het aantal cliënten stijgen. En de toevoer van producten is hier niet in meegegaan waardoor de magazijnen opnieuw steeds weer leger raken.

Op dit moment vult Voedselbank Limburg-Noord elke week zo’n 210 pakketten met producten en dat is voor ruim 600 personen. Bij deze extra winkelactie worden de mensen gevraagd lang houdbare producten te kopen en deze af te geven bij de actiestand bij de in of uitgang van de winkel. Lang houdbare producten zijn bijvoorbeeld groenten in blik of pot, rijst en pasta’s of broodbeleg zoals jam of hagelslag. 

Bij de ingang worden flyers uitgedeeld door vrijwilligers met hierop het boodschappenlijstje. Deze vrijwilligers zijn leden van serviceclubs, politieke partijen, verenigingen en stichtingen. Voorzitter Gerda van Stelten is erg blij met deze hulp want anders zou zo’n grote actie niet kunnen.

De winkelactie vindt plaats bij vijf supermarkten, waaronder eentje in Gennep. De actie is op zaterdag 1 april van 10.00 uur tot 16.00 uur.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT