Putjesberg
Putjesberg Foto: Chris Smits

Excursie: Hoogtepunten van de Maasduinen

Algemeen Recreatie & Toerisme

Well | Op zondag 16 april start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats Putjesberg aan de Kevelaersedijk net voorbij camping Anderegg in Well, de excursie ‘Hoogtepunten van de Maasduinen’. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan warme kleding en stevig schoeisel.

Maas en Rijn hebben het landschap vorm gegeven en de wind heeft er daarna voor gezorgd dat de typische Maasduinen werden opgeblazen. Deze duinen laten ons vandaag de dag flink doorstappen. Dit is goed te ontdekken bij de Putjesberg. Een plek met veel hoogtepunten maar ook met bijzonderheden. Want hoe kan het dat er halverwege de Putjesberg een waterbron te vinden is? Tijdens deze excursie zal de gids de wandelaars meenemen door het gebied en meer vertellen over alle bijzonderheden.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT