Nationaal Park De Maasduinen is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens
Nationaal Park De Maasduinen is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens Foto: Lia Oosterwijk

Excursie: Water, wind en mens

Algemeen Hobby & vrijetijd Natuur

Well | Op zondag 11 juni om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats bij het Reindersmeer. De wandeling start vanaf het Bezoekerscentrum De Maasduinen aan de Bosserheide in Well. Deze excursie is gratis, maar denk wel aan stevig schoeisel.

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit, is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer en het Leukermeer. Tijdens deze excursie vertelt de Maasduinengids meer over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT