Ella Wijgerde, Hay Koenen en Hans Hermans namen de trekking voor hun rekening
Ella Wijgerde, Hay Koenen en Hans Hermans namen de trekking voor hun rekening Foto: Frans Thonen

KBO Afferden wint ballonvaart

Algemeen Hobby & vrijetijd

Afferden | KBO Afferden heeft de ballonvaart voor twee personen gewonnen. Maandagavond 24 juli vond de trekking van deze prijs bij De Alverman plaats. (Door Frans Thonen)

Vorig jaar lanceerde De Alverman in samenwerking met Offere Mien Offere (OMO) een certificatenactie voor de inrichting van de nieuwe zaal op sportpark De Alverman. Om de verkoop van de certificaten à 25 euro extra aantrekkelijk te maken, besloot de organisatie onder de kopers een ballonvaart voor twee personen te verloten. De certificatenactie heeft uiteindelijk mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers 18.000 euro voor De Alverman opgebracht. De bedoeling was om daarna zo snel mogelijk de verloting van de ballonvaart af te handelen. Door het plotselinge overlijden van Alvermanvoorzitter Rob Arts is deze afwikkeling echter enige maanden vertraagd.

Maandagavond 24 juli kon dan toch de verloting van de ballonvaart bij De Alverman plaatsvinden. Arno Broekman had als afgevaardigde van OMO daarvoor drie personen bereid gevonden om de trekking te verrichten. Dit waren Hay Koenen namens de maandagwerkploeg en Hans Hermans namens de kantinecommissie bij De Alverman en Elia Wijgerde namens fanfare Helpt Elkander. Voor de verslaglegging had Arno de filmploeg van het Offers Archief uitgenodigd.

Ieder mocht een cijfer trekken om tot het winnende certificaatnummer van drie cijfers te komen. De eerste twee pogingen leidde niet tot het gewenste resultaat omdat de nummers bij niet verkochte certificaten hoorden. Driemaal bleek ook hier scheepsrecht want bij de derde poging was het wel raak en kwam KBO Afferden met nummer 161 als de winnaar van de ballonvaart uit de bus. Het is nu aan KBO Afferden hoe zij verder met deze prijs om zullen gaan.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT