Gezellig samen met de duofiets op pad
Gezellig samen met de duofiets op pad Foto: Frans Thonen

Maak kennis met duofiets tijdens Tour dûr Offere

Algemeen Hobby & vrijetijd

Afferden | Zoals bekend vindt op de derde zondag van september in Offere de Maasduinenfietstocht plaats. Iedereen kan vanaf 9.00 uur die zondag 17 september bij eethuis-cafetaria ‘t Kapelleke inschrijven voor de 30 of 50 km fietstocht. Dit jaar komt Wielercomité Afferden met iets nieuws en kan men met de duofiets van Huiskamer Béjèn meedoen aan de Tour dûr Offere. Inschrijven voor deze Tour kan digitaal van 1 tot en met 13 september via frans.thonen@gmail.com of via een briefje in de bus bij Dorpsstraat 31 in Afferden.

De duofiets van Béjèn is al wat langer in gebruik en bedoeld voor iedereen die met z’n tweeën met de fiets op pad wil. Het kan zijn dat je in je eentje op de fiets wat minder veilig voelt in het verkeer of bijvoorbeeld evenwichtsproblemen hebt en daarom liever met een maatje op de duofiets stapt. Zo’n maatje kun je zelf meenemen maar dit kan ook via Béjèn geregeld worden. Het voordeel van een duofiets boven een gewone fiets is dat deze stabieler is en een makkelijke op-/instap heeft wat het fietsen een stuk comfortabeler maakt. Bovendien zit je naast elkaar, wel zo gezellig. Tevens is de duofiets voorzien van trapondersteuning. Kortom wil je gezamenlijk fietsend de mooie natuur in onze gemeente ontdekken, een bezoekje aan iemand brengen of een winkel bezoeken, dan kan deze fiets een oplossing bieden.

Om wat meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van de duofiets heeft Wielercomité Afferden met Béjèn besloten om zondag 17 september deze fiets beschikbaar te stellen voor de Tour dûr Offere. Belangstellenden mogen die zondag de duofiets een half uurtje uitproberen door een rondje door het dorp te fietsen. Men kan bijvoorbeeld een rondje om de vijver maken, of een ritje richting De Alverman, al naargelang de tijd die er voor staat. Hoeveel tijd men krijgt wordt bepaald door het aantal reserveringen. De bedoeling is om de fiets tussen 10.00 en 16.00 uur beschikbaar te stellen voor een half uur. Daarom is het noodzakelijk dat men van te voren reserveert en tevens een voorkeurstijd aangeeft. Op basis van de reserveringen waarbij geldt ‘wie het eerste komt, die het eerste maalt’ wordt door de organisatie een rooster samengesteld. Hiervan ontvangen de inschrijvers digitaal of telefonisch bericht. Bij overlap van tijden wordt ook contact opgenomen met de inschrijvers.

Reservering van de duofiets kan zoals gezegd van 1 tot en met 13 september en kost 2,50 euro voor een half uur. Bij de reservering geeft men aan of men zelf een fietsmaatje meeneemt of dat de organisatie een fietsmaatje moet leveren. (heeft geen gevolgen voor de kosten). De personen die reserveren doen automatisch mee met de loterij die zondag aan het einde van de fietstocht bij eethuis/cafetaria ‘t Kapelleke wordt gehouden. Verder ontvangen de inschrijvers van de duofiets en de fietsmaatjes na hun Tour dûr Offere een kop koffie met gebak bij ‘t Kapelleke. Betaling van de 2,50 euro gebeurt op zondag 17 september waarbij men tevens een lotnummer voor de loterij ontvangt. Reserveringen moeten voor 13 september binnen zijn via frans.thonen@gmail.com of via een briefje in de brievenbus van Dorpsstraat 31 in Offere. Gelieve bij de aanmelding naast naam, adres en tel. ook een voorkeurstijd aan te geven en of men zelf een fietsmaatje regelt of dat Wielercomité Afferden dit via Béjèn moet regelen. Van het definitieve rooster krijgt iedereen bericht. Meer info? Bel dan 0485 - 532262 of mail naar frans.thonen@gmail.com 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT