Winst Montagnards in Melderslo

Sinds jaar en dag is de uitwedstrijd tegen Melderslo voor Montagnards uit Bergen altijd een zware kluif. Toch was hier in de eerste helft niets van te merken. Montagnards pakte vanaf het beginsignaal het initiatief en speelde fris aanvallend voetbal. Al in de derde minuut kwam het eerste kleine gevaar voor Montagnards. Uit een voorzet van Rob Hermens kon Nick Joosten, via een halve omhaal, op doel schieten. Melderslo doelman Gubbels had hier echter weinig moeite mee. Bij een diepe bal van Jan Elsenberg moest keeper Gubbels zelfs zijn strafschopgebied uit om gevaar te voorkomen. De rebound werd door Willem Jan Elsenberg maar rakelings naast geschoten. Bijna een kwartier onderweg speelt Bob Kleeven een dieptebal op Nick Joosten. Deze kopt de bal behendig over de half uitgelopen Melderslo doelman binnen, 0-1. Pas hierna kon Melderslo voor de eerste keer gevaarlijk worden. Een snelle vrije trap van Bart Verheijen op Dennis Gubbels zet hem redelijk vrij in schietpositie. Zijn schot mist echter richting en verdwijnt naast het Bergense doel. Het gevaar van Melderslo kwam ook voornamelijk uit afstandsschoten. En als ze op doel kwamen was er altijd Montagnards doelman Bas v.d. Wouw die redding bracht. Teun Jacobs had de score voor de rust nog kunnen verdubbelen. Uit een voorzet van Rob Hermens kapt en draait hij zich knap vrij, maar zijn schot belandt precies in de handen van de doelman. Gezien het spelbeeld was de 0-1 tot aan de rust een magere afspiegeling van de verhoudingen. Melderslo start de tweede helft voortvarend en probeert de opbouw van Montagnards snel te ontregelen. Dit leverde al snel de gelijkmaker op. Een hoge vrije trap wordt, in eerste instantie, weggekopt uit de doelmond van Montagnards maar de rebound wordt door Martijn Kallen in het Bergse doel geschoten, 1-1. Montagnards heeft het moeilijk in die fase en moet in de eerste 20 minuten na rust terug in de verdediging. Dit levert Melderslo wel enkele gevaarlijke vrije trappen en corners op, maar meer ook niet. Melderslo middenvelder Bart Verheijen dook nog eenmaal vrij voor doelman Bas v.d. Wouw op. Deze plukte echter de bal professioneel van zijn voeten af en voorkwam daarmee erger. Montagnards herpakte zich knap en zocht weer de aanval. Twee Montagnards hoekschoppen achter elkaar leverde gevaar op maar de kopballen van Willem Jan Elsenberg en Teun Jacobs kon Gubbels beide keren tot corner verwerken. Montagnards middenvelder Nick Joosten begon daarna aan zijn rush over de Melderslo-helft. Hij omzeilde twee tackles maar in het strafschopgebied miste hij mede door vermoeidheid het overzicht om deze inspanning succesvol af te ronden. Toch kreeg Montagnards loon naar werken. Na een steekpass op Dick Kleeven, die de bal breed legt op de meegelopen Willem Jan Elsenberg, wordt de belangrijke 1-2 voorsprong gescoord. Daarna gaat Melderslo meer risico nemen en probeert een gelijkspel te forceren. Meestal valt het doelpunt dan aan de andere kant en dat gebeurde ook. Dick Kleeven dook vrij op voor de Melderslo doelman, maar zijn inzet was te slap om de voorsprong te vergroten. Minuutje later onderschept Willem Jan Elsenberg de bal en speelt de vrij lopende Teun Jacobs aan. Deze lobt de bal over doelman Gubbels heen in het Melderslo doel, 1-3. Daarmee was de wedstrijd gelopen. Montagnards had de score nog kunnen verhogen na een lob van Nick Joosten die tot corner werd verheven. De verkeerde uittrap van Melderslo doelman Gubbels werd door de, na lange blessure en revalidatieperiode ingevallen, Bart van Mil onderschept. Zijn pass kon net niet door Bart Buddiger bereikt worden en zo bleef het bij een 1-3 eindstand. Willem Jan Elsenberg (op de rug met no 11) scoort de belangrijke 1-2 voor sprong voor Montagnards. Foto: Jack Kandelaars

Bron: Gezien.nl