Stormvogels onderuit in Zeilberg

Stormvogels uit Siebengewald speelde zondag een uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde ZSV uit Zeilberg. Van een krachtsverschil was echter geen sprake. De scheidrechter van dienst speelde een hoofdrol in deze wedstrijd. In de tweede minuut verzuimde hij de ZSV keeper van het veld te sturen na een handsbal buiten het strafschopgebied op een schot van de doorgebroken Thomas Creemers en in de tweede helft gaf hij ZSV een zeer dubieuze strafschop. Stormvogels begon ook deze wedstrijd weer goed. Na de kans van Thomas was het niet lang hierna dat Bart Seegers een voorzet van Khalid Hlimi in een keer van 25 meter uit de lucht nam. Deze prachtige actie had meer verdiend dan de paal van ZSV. Het eerste half uur was Stormvogels heer en meester, ZSV kwam niet verder dan het ontregelen van het Stormvogels-spel. Zo was er nog een hard schot van Khalid na een mooie passeeractie en kwam Thomas weer vrij voor de ZSV keeper buiten het strafschopgebied. Bij het passeren werd hij door de keeper licht aangeraakt waarna de scheidsrechter de voordeelregel toepaste. Van voordeel was echter geen sprake daar de bal niet meer goed bespeelbaar was voor Thomas. ZSV kwam niet verder dan wat corners en wat ongevaarlijke aanvallen. Als een ZSV-aanval al eens dichter bij het Stormvogels-doel kwam werd die in de kiem gesmoord door de Stormvogels of de weer goed keepende Jeffrey Koch. De tweede helft was van van de zijde van Stormvogels beduidend minder dan de eerste helft. Er werd teveel de lange bal gespeeld waarbij de passes veelvuldig bij de tegenstander terecht kwamen. ZSV kon ook geen vuist maken en geen echte kansen creëren. Toch was het ZSV dat op een voorsprong kwam na een onterecht gegeven strafschop. Een ZSV-aanvaller zocht in het strafschopgebied het lichaam op van de ingevallen Tom Huberts en ging theatraal naar de grond. Dit slimmigheidje van de ZSV-aanvaller werd door de scheidsrechter beloond met een strafschop. Ron Verlijsdonk liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde de 1-0. Stormvogels ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Tot echte kansen kwam het niet. Na 90 minuten stond Stormvogels weer met lege handen. Volgende week speelt Stormvogels weer een uitwedstrijd tegen Heeze.