Word schoolgids van Nationaal Park De Maasduinen

Archiefbericht

In november 2014 biedt IVN Limburg weer de opleiding tot schoolgids aan.
Nationaal Park De Maasduinen is een interessant leergebied voor jong en oud. Voor natuurliefhebbers is dit dan ook de uitgelezen kans om hun enthousiasme te delen met basisschoolkinderen als schoolgids. Verdeeld over 6 zaterdagochtenden gaan deze schoolgidsen in spé kennismaken met het lespakket en leren tegelijkertijd hoe kinderen het best kunnen worden begeleid in de natuur. Aanmelden kan tot en met 27 oktober via de website van Nationaal Park De Maasduinen

Natuurlijk Buiten Leren

Natuurlijk Buiten Leren, zo heet het schoolpakket dat wordt gebruikt. Dit houdt in dat schoolklassen in de drie Nationale Parken van Limburg zelf leren om op ontdekkingstocht te gaan. Op deze manier beleven de kinderen op een educatieve manier de natuur. Voor deze leuke, maar vooral leerzame uitjes zijn natuurlijk schoolgidsen nodig die deze kinderen kunnen begeleiden op hun ontdekkingstocht op maat. Een schoolgids hoeft zeker geen wandelende natuurencyclopedie te zijn. Geboeid zijn door de natuur en dit op een enthousiaste manier over kunnen brengen, waardoor je interesse wekt bij de kinderen is net zo belangrijk. Op de website van Nationaal Park De Maasduinen wordt beschreven in welke vorm de cursus wordt aangeboden, welke thema’s worden behandeld en aan welke voorwaarden moet worden voldaan door cursisten. Van belang is dat deelnemers zoveel mogelijk zelf kennis gaan maken met de projecten en dit ook gaan uittesten.

Aanmelden

De cursus vindt plaats op 6 zaterdagochtenden, op 8 en 22 november, 6 december, 10 en 24 januari en 7 februari. Deelname is gratis dankzij een financiële bijdrage van Provincie Limburg. Aanmelden kan tot en met 27 oktober via de website van Nationaal Park De Maasduinen.

Meer informatie

Voor meer informatie zoals locaties, beschikbaarheid, voorwaarden en tijden kijk op de website vanNationaal Park De Maasduinen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT