Roepaen Ottersum: meer geld, meer optredens

Archiefbericht

Er komen vanaf het nieuwe jaar meer concerten en festivals bij cultureel podium Roepaen in Ottersum. En die zijn ook bedoeld voor een breder publiek dan nu het geval is.
Dat komt omdat Roepaen meer geld krijgt van de gemeente, en omdat Roepaen na wat wisselingen weer een nieuwe hoofdprogrammeur heeft. "We hebben een lastig jaar gehad. Maar in het nieuwe jaar gaan we gewoon weer volop gas geven", zegt mede-eigenaar Tonnie Kuijpers. Singer-songwriter Charl Delemarre stopte afgelopen jaar als programmeur bij Roepaen.
Meer geld In de nieuwe cultuurnota trekt Gennep 46.000 euro uit voor Roepaen. Dat is nu nog 27.000 euro. De politiek moet de nota trouwens nog wel goedkeuren. Dat is nog altijd bescheiden in vergelijking tot vergelijkbare podia in andere plaatsen, zegt Kuijpers. "Maar het is een ontzettende opsteker." 'Gewoon trots' Gennep bezuinigde in het verleden net als andere overheden op uitgaven aan cultuur, maar heeft nu een meevaller van het Rijk. Bovendien is Gennep 'gewoon trots' op Roepaen, zegt wethouder Peter Lucassen. Bron De Gelderlander: Roepaen Ottersum: meer geld, meer optredens

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT