Overwinning Stormvogels op Volkel

Stormvogels behaalde tegen het hooggeklasseerde Volkel een verdiende overwinning. Waar de wedstrijd in de eerste helft nog in evenwicht was bepaalde Stormvogels na rust het wedstrijdbeeld. De einduitslag, 2-0, was gelet op het aantal kansen nog aan de magere kant.Beide ploegen moesten in het begin van de wedstrijd wennen aan de harde wind die dwars over sportpark het Eindpunt stond. Het eerste half uur speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. De doelverdedigers hoefden in deze periode dan ook maar eenmaal in actie te komen. Stormvogels doelman Jeffrey Koch moest zich nog het meeste inspannen, dit na een kopbal van Roy van Hinthum na een voorzet vanaf de rechterkant. Vlak voor rust kwam de wedstrijd los en leek Stormvogels op voorsprong te komen. Een pass van Tom Huberts bereikte Thomas Creemers die meteen zijn tegenstander uitspeelde en alleen op doelman Pennings afging. Met een boogbal probeerde Thomas de uitkomende keeper te passeren, zijn schot ging echter net over. Een minuut later speelde Kevin Peters zich goed vrij, zijn schot ging net naast. Het antwoord van Volkel liet niet lang op zich wachten, Rik Verwijst schoot vanaf 20 meter door een mêlee van spelers net langs het doel van de Stormvogels keeper.Na de theepauze kwam Stormvogels goed uit de startblokken. Met name het middenveld van Stormvogels, waarin Nils Goertz zeer goed speelde, zette vroeg druk op de tegenstander waardoor men weer snel in balbezit kwam en de voorwaartsen in stelling konden brengen. Zo kon Kevin Peters in de 50e minuut alleen op de keeper af. Doelman Pennings kon met een uiterste krachtinspanning, een sliding buiten het strafschopgebied, voorkomen dat Volkel op achterstand werd gezet. Niet lang hierna kwam Lloyd Kooiman op links in balbezit. Hij soleerde door de achterhoede, maar kwam in het strafschopgebied ten val. Een minuut later gingen Thomas en Kevin in vrije positie op het Volkel doel af. Thomas legde de bal goed breed op Kevin die de bal net niet goed genoeg raakte om doelman Pennings te passeren. In de 66e minuut kwam Stormvogels op een dik verdiende voorsprong. Kevin Peters passeerde drie Volkel verdedigers en schoot de bal vanaf 20 meter onhoudbaar in de kruising. Een paar minuten later wist Nils Goertz Thomas in de vrije ruimte te vinden. Deze ging alleen op de keeper af, maar de bal stuitte in een kuiltje en sprong weg. Het enige wapenfeit van Volkel in de tweede helft ontstond uit een hoekschop. De weggeslagen bal werd door een Volkel aanvaller op doel geschoten en kon ruim voor de doellijn door een Stormvogels verdediger worden weggewerkt. In de 77e minuut kwam Stormvogels op een 2-0 voorsprong. De ingevallen Jordy Tissen speelde zich goed vrij en bereikte de opgekomen Tijn Wabeke. Met een bekeken schot gooide hij de wedstrijd in het slot. Door deze goede teamprestatie krijgt Stormvogels weer aansluiting bij de bovenste ploegen.Volgende week speelt Stormvogels een uitwedstrijd tegen FC Uden.
  Bron: Stormvogels 28 - Verslag [adrotate banner="76"]