Spes 1 pakt verlate surprise uit!

In de vierde ronde zaalcompetitie moest Spes uit tegen Swift uit Velden. Op voorhand een zware wedstrijd omdat Swift buiten en binnen in de bovenste regionen staat. Bovendien is het de enige Limburgse derby.   Spes begon veel geconcentreerde aan de wedstrijd dan vorige week, maar wist niet te voorkomen dat Swift toch de voorsprong wist te pakken. Door geconcentreerd te blijven verdedigen wisten de dames van Spes in de buurt van Swift te blijven. Met nog 2 minuten op de klok stond er 7-6 op het scorebord. Swift zette nog even aan en wist nog 2x de korf te vinden waardoor er met 9-6 werd gerust.   De 2e helft begonnen beide teams geconcentreerd. Het duurde 8 minuten voordat Spes wist te scoren en vervolgens nog eens 8 minuten voordat de volgende score volgde, wederom voor Spes: 9-8. Er ontspon zich een knotsgekke wedstrijd waarin de  fysieke duels niet geschuwd werden. Swift wist eerst nog een keer te scoren, maar vervolgens begon het aanvallend wat beter te lopen bij Spes. De jongste speelster (Femke Wijnhoven, 17 jaar) wist 2x de korf te doorboren, waardoor het plots gelijk stond. Verdedigend voerde Spes de druk nog hoger op. Swift wist hier niet mee om te gaan en wist nauwelijks nog kansen te creëren. Het aanwezige publiek ging luidruchtig achter het team staan. Dyan Peters wist onder korf te scoren. Spes wisselde aanvallend en bracht Marissa van Duijnhoven in het veld. Haar eerste schotkans viel fantastisch binnen met nog 2 minuten te gaan. Dat Swift nog 1 keer van afstand wist te scoren, mocht de pret niet drukken. Spes pakte de aangeboden surprise dankbaar uit en bracht de winst naar de eindstreep: 11-12 winst! Voor Spes scoorden: Brechje Derks, Michelle Smulders, Yara Koster en Femke Wijnhoven 2x, en Nienke Dercks, Dyan Peters en Marissa van Duinhoven 1x.Swift 2-Spes 2: 20-11. Spes wist lang in het spoor van Swift te blijven. Na 10 minuten in de 2e helft was de stand 8-6. Swift schakelde een versnelling hoger en wist via afstandsschoten alsnog uit te lopen naar 20-11.   Volgende week speelt Spes thuis (Heuvelland Groesbeek) tegen DDW:Spes 2  -DDW 2: 14.00 uurSpes 1 - DDW 1: 15.30 uur
Bron: Spes 1 pakt verlate surprise uit!   [adrotate banner="76"]