Afbeelding
Foto: Reken je rijk

Rijksweg-ondernemers maken Plasmolen een omweg waard

Ingezonden Mededeling Maatschappelijke discussie Ondernemers

Plasmolen | Met de gedachte ‘Plasmolen is een omweg waard’ hebben ondernemers aan de rijksweg in Plasmolen en Mook een spaar-win actie op touw gezet tijdens de reconstructieperiode. Zo verzachten ze voor hun bezoekers de overlast van de werkzaamheden aan de provinciale weg.

De N271 gaat op de schop. Sinds een paar weken werkt bouwbedrijf Heijmans aan de weg om deze mooier en veiliger te maken. Er komen onder meer nieuwe middenbermen, fietspaden, snelheidsremmende maatregelen, nieuw asfalt en nieuwe bomen. De werkzaamheden duren tot oktober en in fasen is een deel van de weg afgesloten. Hoewel de ondernemers aan en rondom de Rijksweg blij zijn met de vernieuwing, realiseren ze zich dat het voor bezoekers niet altijd gemakkelijk is. Daarom zijn ze extra blij met mensen die een omweg nemen. Om dat te onderstrepen is een spaaractie in het leven geroepen: Reken je rijk met de Rijksweg.

Hoe meer Plasmolen, hoe meer kans
Bij alle deelnemende bedrijven ontvangen bezoekers bij de rekening een spaarzegel. Tien zegels betekent een vol spaarboekje, dat ingeleverd kan worden bij één van de deelnemers. In juli en oktober worden er onder de ingeleverde boekjes mooie prijzen verloot, waaronder een geldprijs, een overnachting in een nieuwe boshotelkamer op de Biesselt, een dagje varen en verschillende waardebonnen. Het motto is ‘Hoe meer Plasmolen, hoe meer kans’. Iedereen mag dus zo vaak meedoen als hij wil.

Alle bedrijven rondom de Rijksweg doen mee aan de actie. Initiatiefnemers Esseline Dorrestijn van Restaurant de Plasmolense Hof en Sandra van Kesteren van Camping De Geuldert kregen veel bijval. “Natuurlijk is het vervelend dat de Rijksweg afgesloten is, zeker nu het seizoen voor de deur staat”, zegt Sandra van Kesteren. “Maar we willen vooral benadrukken dat Plasmolen meer dan de moeite waard blijft, gezellig is en nóg mooier wordt. Laten we er iets positiefs van maken.” Esseline Dorrestijn is blij met de eensgezindheid van alle deelnemers. “Samen maken we Plasmolen. Nu en ook straks.”

Check app of website voor route
De spaarboekjes en zegels worden uitgedeeld in de bedrijven zelf. De actie start 1 april. Iedereen die zich afvraagt wanneer welk deel van rijksweg afgesloten is en wat de meest handige route is, wordt aangeraden de Heijmans Bouw-app te raadplegen. Bovendien geven de meeste bedrijven op hun website of Facebook-pagina duidelijk aan hoe ze bereikbaar zijn.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT