Sprong René Beltjens
Sprong René Beltjens Foto: eigen

80-jarige René waagt de sprong

Ingezonden

Nieuw Bergen | Voor zijn tachtigste verjaardag heeft René Beltjens gezamenlijk van vrienden en familie een echte parachutesprong cadeau gekregen.


Op de vraag wat René ooit nog eens zou willen doen, antwoordde hij "parachute springen". In zijn werkzame leven bij Bierbrouwer Heineken was hem ooit een sprong beloofd, maar door omstandigheden kon deze indertijd niet doorgaan en bleef het een sluimerend bucketlist dingetje.

Toen vrienden in aanloop naar René's tachtigste verjaardag in februari een cadeau moesten bedenken kwam ook deze sprong ter tafel. Voordat ze alles zijn gaan regelen hebben ze eerst navraag gedaan bij zoon Frans om er zeker van te zijn dat René dit geschenk fysiek aan zou kunnen. Toen er groen licht werd gegeven en de parachutesprong eindelijk geregeld was gooide Corona roet in de sprong.

Op zondag 16 augustus was het dan toch zover en familie, vrienden en natuurlijk René zelf trokken naar vliegveld Teuge waar de 80-jarige de sprong van zijn leven heeft gemaakt. Zonder zenuwen ging hij naar drie kilometer hoogte om vervolgens samen met een instructeur het vliegtuig te verlaten. Eenmaal gezond en wel beneden kreeg René de glimlach niet meer van zijn gezicht.

Bekijk de foto's van de sprong op onze website www.maasduinencentraal.nl.

Sprong René Beltjens
Sprong René Beltjens
Sprong René Beltjens

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT