Rolf Krijnen
Rolf Krijnen Foto:Rolf Krijnen

Ingezonden: Buitengebied Bergen wordt verkwanseld

Ingezonden Ingezonden

Niet 1, niet 10, niet 100, maar ruim 800! voetbalvelden groot wordt het energiepark in het Well’s Meer. Een enorme glasplaat wordt aangelegd in plaats van het cultuurgebied aan de rand van ons Nationaal Park De Maasduinen. 

De Ceresweg, ook wel de toeristenweg genoemd, wordt voor een flink deel aan beide zijden omsloten door die glasplaten. Van de bosrand achter Eco Fuels tot aan de Duitse grens. Als kers op de taart worden er 4 enorme windmolens opgericht van maar liefst 200 meter hoogte. Ons gemeentebestuur en met name de VVD, het CDA en de PK hebben ons wijs gemaakt, dat dit park nodig is om onze gemeente in de komende periode energie onafhankelijk te maken. Wij vonden gelikte folders in de bus om ons daarover te informeren en geïnteresseerde burgers kregen de gelegenheid in werkgroep verband “mee te denken”. Nimmer is ons verteld, dat dit energiepark in feite een moneymaker is. Een energiepark niet alleen bedoeld voor onze eigen inwoners, maar naar nu blijkt ook voor omliggende gemeenten, zoals Gennep, Mook en Venray.

Tijdens uw welverdiende vakantie bleek ons gemeentebestuur de deelname aan het park te hebben aangeboden aan o.a.  de hiervoor genoemde buurgemeenten. Dit stond vermeld in een recent artikel in De Gelderlander. Vragen van burgers of zienswijzen die zijn gedaan in het kader van een bezwarenprocedure werden niet beantwoord. De voor onze gemeente veel te grote en onnodige energiefabriek wordt doorgedrukt zonder dat u en ik daarover netjes zijn geïnformeerd. Er is een investering voorzien van ruim 200 Miljoen €. De grootheidswaanzin van onze lokale bestuurders was al bekend, met de daarbij behorende financiële missers. Dit project begint verdacht veel te lijken op gokken in het Casino. Met de centen van de burgers van Bergen. De onnodige windmolens worden overigens geplaatst terwijl in het verkiezingsprogramma van de VVD werd vermeld, dat die er niet zouden komen. Bij monde van de CDA wethouder Splinter heb ik eveneens opgetekend, dat plaatsen van windmolens in het Well’s Meer onbestaanbaar zou zijn. Op 16 februari j.l. uitte ik al mijn zorg over deze ontwikkelingen in de column genaamd Mind F*ck. U kunt die column nog eens nalezen op de site van Dorpsbelangenbergen.nl. Mijn zorg over de wijze waarop de landelijke politieke partijen CDA, VVD en PK de plannen doordrukken en vooral ook onze burgers in slaap sussen, wordt gedeeld door het Dagblad De Limburger. De krant spreekt over een werkwijze waar de plannen met een bulldozer worden doorgedrukt. 

Het arrogante gedrag van deze bestuurders lijkt niet te stoppen en onze burgers niet te worden gehoord. Ook op vele andere dossiers is sprake van minachtend gedrag jegens onze burgers. Recentelijk is mij beloofd, dat ik op mijn zienswijze (inspraakreactie) ingediend op 8 mei j.l., met als sluitingstermijn 10 juni j.l., antwoord ga krijgen rond 5 september. Zo’n 4 maanden nadat ik mijn zienswijze heb ingediend. Ik stelde alleen de simpele vraag of het Well’s Meer ook energie zal leveren aan andere gemeenten dan Bergen. Kennelijk wil de gemeente het antwoord op die simpele vraag zo lang mogelijk onder de pet houden.

Rolf Krijnen Dorpsbelangen Bergen


Wil jij ook een ingezonden stuk op onze website plaatsen? Mail dan naar redactie@maasduinencourant.nl
Let op: ingezonden stukken worden altijd op persoonlijke titel geplaatst inclusief foto!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT