Afbeelding
Foto: Chris Smits

Column - POLITIEKE WIL

Ingezonden Column

Column | Wat wonen we toch mooi, ik durf eigenlijk wel te zeggen dat we in het allermooiste stukje Nederland wonen. Jammer dat helaas niet iedereen dit altijd zo ziet! Neem bijvoorbeeld de Gemeente Bergen waar toerisme momenteel geen speerpunt is, misschien straks wel als we ons gaan onderscheiden met Energietoerisme. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er tussen glasplaten willen overnachten en überhaupt op vakantie bezig zijn met de energietransitie?

Maar dat duurt nog even, het is nu de tijd dat de lokale politiek eens met de vuist op tafel slaat, en binnen de regio roept: BERGEN IS HET HART VAN DE MAASDUINEN en deze claim ook vorm gaat geven. Raadsleden kijk eens om ons heen, we worden links en rechts op toeristisch gebied voorbij gevlogen en Bergen gaat eerst weer dure visies en rapporten laten maken die (hopelijk) na het seizoen een keertje klaar zijn! 

Volgens mij is het niet zo moeilijk, er moet een WIL zijn om budget vrij te maken waarmee we onze prachtige regio goed kunnen neerzetten zodat we ons onderscheiden binnen de Visit Noord-Limburg regio. 

Het zal me niets verbazen als richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 toerisme ineens een speerpunt gaat worden, en de politieke partijen ineens de mond ervan vol hebben. 

Ik daag de fracties van de gemeente Bergen uit om te laten zien of er voor het promoten van de Maasduinen een POLITIEKE WIL is.

Ik ben trots op de Maasduinen, zijn jullie dat ook?

!