Afbeelding
Foto: eigen

Kunstenaars gezocht voor Genneps Kunstfestival

Kunst en Cultuur Hobby & vrijetijd

Vorig jaar zorgde het coronavirus er voor dat Stichting SumMmertime een pas op de plaats moest maken. Alle activiteiten waaronder het Kunstfestival in het Gennepse centrum werden afgeblazen. Dit jaar ziet het er naar uit dat als de coronamaatregelen het toelaten er wat meer mogelijk is. Organisatie SumMmertime heeft vooruitlopend op die beslissing op zaterdag 4 september op het Ellen Hoffmannplein het Kunstfestival gepland.

Vanaf 14.00 uur komt de 3-mans formatie Deun van Seun het publiek op de Markt vermaken met hun unieke en aanstekelijke sound. Op het Ellen Hoffmannplein zal singer songwriter Anouk Balins met haar ballades en vrolijke liedjes de sfeer verhogen. Voor het avondprogramma staat op veler verzoek de Feliciano’s gepland. Inmiddels heeft een aantal beeldend kunstenaars zich al voor dit Kunstfestival aangemeld maar er is nog plaats voor meer deelnemers.

Het Genneps Kunstfestival vormt al jaren een belangrijk en goed bezocht onderdeel van het SumMmertimeprogramma. In samenwerking met De Kunststroom slaagt SumMmertime er elk jaar in een aantal zeer diverse beeldend kunstenaars naar Gennep te trekken voor een aantrekkelijk Kunstfestival in hartje Gennep. Vorig jaar was het coronavirus spelbreker zodat alle activiteiten geen doorgang konden vinden. Dit jaar hoopt de SumMmertimeorganisatie met een muzikaal en cultureel programma het Genneps centrum weer op de regionale kaart te zetten. Volgens het nu samengestelde programma sluit het Kunstfestival op 4 september het SumMmertimeprogramma 2021 af met om 20.00 uur een optreden van de Feliciano’s op de Markt. Voor dit Kunstfestival dat van 11.00 tot 17.00 uur op het Ellen Hoffmannplein staat gepland kunnen zich nog kunstenaars aanmelden. Dit kan door een mailtje te sturen naar dekunstroom@outlook.com

Alle kunstenaars die zich voor de eerste keer aanmelden, worden eerst geballoteerd door de commissie.

Bron: Frans Thonen

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT