Afbeelding
Foto: Keramisto

Keramisto 2021: ‘Ikebana’

Kunst en Cultuur

Milsbeek | Het internationale keramiekfestival Keramisto vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 en zondag 19 september. Op de 32e editie van Keramisto tonen honderd met zorg geselecteerde keramisten uit heel Europa hun nieuwste werk. In demonstraties en presentaties kun je kennismaken met de nieuwste keramiektechnieken en -trends. Of je nou een ervaren professional bent of een startende liefhebber van keramiek: dit unieke keramiekfestival mag je niet missen!

Thema Ikebana
Je vindt op Keramisto alle typen voorwerpen en verschijningsvormen van keramiek. Zowel kunst, design, beelden als servies. Het werk van een aantal van de keramisten zal gebruikt worden voor Ikebana. Ikebana wat letterlijk “levende bloemen” betekent, is de Japanse kunst van bloemstukken maken. Het wordt ook wel kado genoemd, de weg van de bloemen.


Het festivalterrein
Keramisto vindt plaats in keramiekdorp Milsbeek in Noord-Limburg, waar al sinds de Romeinse tijd pottenbakkers actief zijn. Het festivalterrein ligt aan de Mookerplas, bij het zwemstrand. Het terrein is prachtig gelegen aan het water en omzoomd door bomen. Er is meer dan voldoende gratis parkeerruimte.
De omgeving van Milsbeek is on-Nederlands heuvelachtig, met de bossen van het Reichswald en de Sint-Jansberg, de rivieren de Niers en de Maas en de stad Nijmegen op een steenworp afstand. De prachtige regio nodigt absoluut uit tot een lekker weekendje weg, waarin je kunt genieten van keramiek, de omgeving en niet te vergeten de culinaire specialiteiten van Noord-Limburg. Waaronder natuurlijk Limburgse vlaai.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT