Afbeelding
Foto: MDS

Borduurkunst in Maasduinen Staete

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | In de wandelgangen van Zorgcentrum Maasduinen Staete in Nieuw Bergen kunt u tot 2 februari 2022 genieten van de borduurkunst van Ger Hebben uit Well. De eeuwenoude borduurkunst is weer hip! De tijd dat meisjes van jongs af leerden borduren en werkten aan hun uitzet ligt achter ons, maar daarvoor in de plaats komen er allerlei nieuwe kunstzinnige visies op het werken met draden en weefsels. Het vergt natuurlijk veel geduld en tijd, maar de therapeutische waarde is inmiddels bewezen.

Het is niet de meest voor de hand liggende hobby voor een man, maar Ger Hebben doet dit al bijna zijn hele leven! Deze 82-jarige inwoner van Well heeft als jongen alle fijne technieken van zijn oom geleerd en op latere leeftijd vond hij zijn passie: borduren! Hij begon met aangekochte patronen en is later steeds meer gaan borduren naar foto’s. Van molens, strandjutters, portretten tot riviergezichten, alles is met zijn vaardige hand kleurrijk en liefdevol met 5 kruisstreekjes per centimeter gevuld. Zijn geborduurde schilderijen zijn kleurrijk, hebben diepte en zijn een lust voor het oog.

Loop gewoon weer vrijblijvend binnen in Maasduinen Staete en verbaas je over de creatieve scheppingen van dit borduurtalent.
Mocht U meer willen weten of bent u geïnteresseerd in een schilderij van Ger Hebben, zijn dochter Jolanda staat u graag te woord via nummer 06 - 5317 7527.

Wil je ook exposeren, mail dan naar gerdien.g@hotmail.com , kunstcoördinator MDS.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT