Afbeelding
Foto: Eigen

Solistenconcours mag weer live

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Wellerlooi | “Ja, we mogen weer! In 2020 moesten we vanwege de pandemie ons solistenconcours afgelasten. Vorig jaar hebben we een alternatief online concours georganiseerd maar dit jaar, op zondag 20 maart, kunnen we gelukkig voor de 16de keer weer een solistenconcours houden voor alle leerlingen van de muziekverenigingen in de gemeente Bergen”, aldus jeugdcoördinator Hannie Arts uit Siebengewald.

Evenals voorgaande jaren doen er ook deze keer kinderen mee uit alle kernen van de gemeente Bergen. Dit jaar zijn er zo’n 45 solisten die het podium zullen betreden. Het doel van het solistenconcours is om de leerlingen het solo-spelen te laten oefenen, te laten ervaren hoe is het is om alleen te spelen voor publiek en te leren omgaan met de spanning die dat met zich meebrengt. De beoordeling is in handen van een deskundige jury.

Er wordt gespeeld in verschillende divisies, van jeugd tot en met de 1e divisie, op verschillende instrumenten. De dag begint om 11.00 uur met de slagwerkers en om 12.30 uur wordt het programma vervolgd met de blazers, onderbroken met een half uur pauze om 13.45 uur.

Tussen 17.30 en 18.00 uur uur wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking aan de twee dagwinnaars van de slagwerkers en de blazers. Ook zal dan bekend worden gemaakt wie het hoogste aantal punten heeft behaald en er met de wisselbeker vandoor gaat.

Het mag duidelijk zijn dat het voor alle solisten een spannende dag gaat worden maar de bedoeling is dat het toch vooral ook een hele leuke dag wordt waar muzikanten en hun ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en genieten van elkaars optreden.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken, de deelnemers zorgen voor de rest. Gelukkig laten de nieuwste coronamaatregels het weer toe dat iedereen mag komen luisteren. De leerlingen hebben de afgelopen weken hun uiterste best gedaan met oefenen en willen uiteindelijk graag aan de bezoekers laten horen wat ze in hun mars hebben.

Het solistenconcours vindt plaats op zondag 20 maart in gemeenschapshuis ’t Luukske aan de Catharinastraat 49 in Wellerlooi.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT