Afbeelding
Foto: Eigen

Kunst- en talentenroute in Afferden

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Afferden | Onder het motto ‘Wat Offere kan’ vindt er in Afferden een kunst- en talentenroute plaats en laten de inwoners op zondag 2 oktober op verschillende locaties hun creatieve uitingen zien. Iedereen is tussen 11.00 en 17.00 uur welkom. Locaties zijn herkenbaar aan een speciale vlag in de kleuren groen en oranje. (Door Frans Thonen)

Het idee voor deze kunst- en talentenroute is ontstaan in 2019 tijdens bijeenkomsten van Afferden Samen Beter. Tijdens deze ontmoetingen werden in groepjes ideeën bedacht hoe de leefbaarheid in Afferden te vergroten. Een werkgroep bestaande uit Annelies van der Hoeven, José van Duuren, Hennie van Hoof, Loes Verijdt, Riet van Ginkel en Jan Janssen heeft dit idee opgepakt en verder uitgewerkt.  

Na een oproep in de plaatselijke Knikkerkoerier kwamen veel aanmeldingen binnen van mensen die op een of andere manier creatief bezig zijn. De bedoeling was dat alleen mensen die in Afferden geboren zijn, in Afferden wonen of gewoond hebben aan deze kunst- en talentenroute mee zouden doen. Ook was de insteek dat in tegenstelling tot de in 2016 zeer geslaagde kunstexpositie in de kerk in Afferden, de mensen hun creatieve uitingen op voornamelijk bekende of ludieke locaties zouden laten zien. Naast exposeren bestaat tijdens deze kunst- en talentenroute de mogelijkheid dat deelnemers laten zien hoe zij hun hobby beoefenen of aangeven hoe een project tot stand komt. Voor een tegemoetkoming in de kosten van dit initiatief kon de werkgroep met succes een beroep doen op Dorpsraad Afferden.

Meer dan 30 deelnemers laten op 15 locaties in en om Afferden zien wat zij creatief in huis hebben. Veel deelnemers hebben gekozen om hun creaties gezamenlijk te laten zien in onder meer de parochiekerk, de Mariakapel, basisschool ‘t Diekske, maalzolder molen Nooitgedacht en Huiskamer Béjèn. Daarnaast zijn er deelnemers die hun thuislocatie gebruiken om hun ontwerpen en creaties te tonen. Op een speciale plattegrond zijn alle locaties opgenomen en zijn net als de deelnemerslijsten verkrijgbaar bij de diverse deelnemers. Alle deelnemers zijn gratis te bezoeken en het maakt niet uit waar men met de route begint. Alleen op locatie Vormvrij 3D in de Dorpsstraat 23 worden rondleidingen gegeven in tijdblokken om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Groepsgrootte maximaal 8 personen per rondleiding.

De locaties zijn het beste per fiets te bezoeken. Voor mensen die slecht ter been zijn, is de auto ook een optie. Tevens is de duofiets bij Béjèn die dag beschikbaar. Op enkele plaatsen is een toilet aanwezig en is het mogelijk al dan niet tegen betaling een consumptie te gebruiken. Meer informatie over de locaties en de deelnemers is te vinden op www.afferden-limburg.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT