Het kinderkoor is naarstig op zoek naar nieuwe zangtalentjes
Het kinderkoor is naarstig op zoek naar nieuwe zangtalentjes Foto: Frans Thonen

Kinderkoor staat water aan de lippen

Kunst en Cultuur Hobby & vrijetijd Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Afferden | Zoals we in februari van dit jaar al berichtten staat het Kinderkoor Afferden het water aan de lippen en luidt het koor bij deze nogmaals de noodklok. In haar gloriejaren telde het kinderkoor 33 leden, een aantal dat nu gedaald is naar 10. “We bevinden ons nu qua aantal leden echt in de gevarenzone”, vertellen de vaste begeleiders dirigente Marjo Laarakkers en gitariste Céline Burgers. “Als er nu een paar ziek zijn of niet kunnen, dan wordt een optreden wel heel erg moeilijk. Vandaar een herhaling van deze oproep in de hoop dat meer kinderen zich bij ons koor aansluiten.”

Het nu nog enige kinderkoor in de gemeente werd 50 jaar geleden opgericht door Anton Burgers en zuster Philomena. In 2001 namen Céline Burgers en Marjo Laarakkers het stokje over. Hoewel zij nog steeds met veel enthousiasme het koor begeleiden, zien ze met lede ogen aan dat door het afnemend aantal kinderen ook het aantal koorleden terugloopt. Céline: “We hebben nog nooit zo weinig koorleden gehad. Tien leden is echt te weinig, vandaar dat we nu aan de bel trekken.”

Iedereen vanaf groep 4 van de basisschool tot en met de brugklas die zingen leuk vindt, kan zich aansluiten bij het kinderkoor. Je hoeft niet per se uit Afferden te komen. “Iedereen uit de hele gemeente Bergen is welkom”, benadrukt Marjo. “Dat geldt ook voor jongens.” Meedoen is trouwens gratis. Iedere maandagavond repeteert het koor tussen 18.30 en 19.15 uur in de kerk van Afferden. De repetities beginnen na de eerste week van de grote vakantie en lopen door tot aan Moederdag. Verder maakt het koor naast het zingen jaarlijks een uitstapje en houdt een keer per jaar een bingo en een knutselactiviteit. 

Belangstelling? Loop eens binnen tijdens de repetitie of bel even naar Marjo tel. 06 - 8147 0992 of naar Céline tel. 06 - 1451 5533. Zowel het kinderkoor als Marjo en Céline zullen blij zijn met een reactie.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT