Afbeelding
Foto: Queen Project

Popkoor Cheers organiseert Queenproject

Kunst en Cultuur Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Gennep | Twee jaar geleden begonnen circa 100 mensen met veel enthousiasme aan het Queenproject. Het project was bedoeld voor mensen die graag zongen of wilden ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Door corona werd dit helaas stopgezet, maar het nieuwe initiatief is weer gestart. Iedereen is van harte welkom om met de leden van popkoor Cheers bekende nummers van de Britse band Queen in te studeren en deze op 9 en 10 mei 2023 uit te voeren tijdens twee spetterende optredens!

Al eerder organiseerde Cheers een musicalproject en dit was een groot succes. Er ontstond een andere dynamiek binnen het koor en een aantal nieuwkomers besloot na het project lid te worden. Ook voor de Cheersleden zelf was dit een hele leuke ervaring. Toen besloten werd om in 2020 te beginnen met het Queenproject, kon niemand bevroeden dat zoveel mensen hieraan mee wilden doen. De organisatie zag zich zelfs genoodzaakt om een aanmeldstop in te voeren.

Met 100 mannen en vrouwen ging het gelegenheidskoor aan de slag en het plezier spatte er vanaf. Des te beroerder was het dat door corona het hele project afgeblazen moest worden. Voor Cheers was het echter duidelijk: een keer gaan we dit opnieuw oppakken. Dat gaat nu gebeuren in januari 2023, met Cheers en oude en nieuwe projectleden. Vanaf 10 januari worden er wekelijks nummers van de legendarisch popgroep ingestudeerd. 

De repetities zijn op dinsdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen. De uitvoeringen, met verrassende elementen naast de muziek, vinden plaats op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei.

Enthousiast geworden om samen liedjes te zingen als The Show must go on, Bohemian Rhapsody of Killer Queen? Geef je dan vóór 20 december op bij Dorry Smeets (06 - 4064 9378) of via e-mail: cheers.gennep@gmail.com.

Wacht echter niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt. De kosten voor het totale project zijn slechts 30 euro per persoon; dit is inclusief de map met alle liedjes. Meer informatie over Cheers zie www.cheers-gennep.nl of de Facebookpagina.