Het boekwerk is te koop voor 15 euro.
Het boekwerk is te koop voor 15 euro. Foto: Archief Well

Nieuw boek van Jacques Haumann ‘Gevonden oudheden van Well’

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Well | Na eerdere uitgaves over de Wellse historie, zoals ‘Well in de Tweede Wereldoorlog’, ‘Alle Wellse oorlogsgeschriften’, ‘Hertwell, het bier en limonade waar Well trots op was’ en ‘Vliegtuigcrashes en noodlandingen WO 2 in de gemeente Bergen’, dat directe aanleiding was voor de ‘Wings of Freedom’-route, komt oud-Wellenaar Jacques Haumann nu weer met een nieuw boek. Een opsomming van alle tot nu toe bekende Wellse oudheden.

Ook voor dit boek heeft Jacques weer veel speurwerk moeten verrichten. In deze uitgave staat onder andere een overzicht van oude voorwerpen en sporen die gevonden zijn in de Wellse bodem. Deze maken duidelijk dat hier voor Christus al mensen hebben gewoond of gebivakkeerd. Ook de feodale periode tot 1800 wordt beschreven, met als middelpunt het kasteel met zijn oude boerderijen, grondbezit en molens die een overzicht geven van de rijke historie van dit Maasdorp. Ook de vondsten uit de Merovingische periode, die bij de bouw van de nieuwe parochiekerk zijn opgegraven zijn in dit naslagwerk terug te vinden.

Wist u dat er verschillende generaties van de familie Remmen vooraanstaande klokkenmakers waren? En dat het oude gildezilver van het Antonius gilde uit de 17e eeuw , dat ooit is verkocht aan het Rijksmuseum, onlangs is opgespoord? Oude voorwerpen die in ons dorp verzameld en zo ook onderdeel zijn gaan uitmaken van ons erfgoed complementeren deze uitgave van ‘Gevonden oudheden van Well’.

Het boek is verkrijgbaar bij Archief Well tijdens de wekelijkse openingsuren van 10.00 tot 12.00 uur in MFC de Buun. Het boek is ook te koop bij ‘Vissers alles onder één dak’ en kost 15 euro.