Afbeelding
Foto: Solistenconcours

Solistenconcours gemeente Bergen

Kunst en Cultuur Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Afferden | Op zondag 12 maart 2023 wordt voor de 17de keer het solistenconcours gemeente Bergen georganiseerd, en deze editie vindt plaats bij De Alverman in Afferden. Evenals voorgaande jaren doen er ook nu weer kinderen mee uit alle kernen van de gemeente. 

Dit jaar zijn er zo’n 33 solisten die het podium zullen betreden. Het doel van het solistenconcours is om de leerlingen het solo-spelen te laten oefenen, te laten ervaren hoe is het is om alleen te spelen voor publiek en te leren omgaan met de spanning die dat met zich meebrengt. De beoordeling is in handen van een deskundige jury en er wordt gespeeld in verschillende divisies; van jeugd tot en met de 1e divisie, en op verschillende instrumenten. 

Deze muzikale dag begint met de slagwerkers om 10.30 uur. Onderbroken met een pauze van 12.00 tot 13.00 uur wordt het programma vervolgd met de blazers en rond 16.45 uur wordt de dag afgesloten met de uitreiking van de oorkondes van de blazers in de vierde, derde en tweede divisie.

Het mag duidelijk zijn dat het voor alle solisten een spannende dag gaat worden maar de inzet is dat het toch vooral ook een hele leuke dag wordt waar muzikanten (en hun ouders) elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen uit kunnen wisselen en genieten van elkaars optreden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken, de deelnemers zorgen voor de rest.

Natuurlijk is iedereen welkom te komen luisteren. De leerlingen hebben de afgelopen weken hun uiterste best gedaan met oefenen en willen tenslotte graag aan iedereen laten horen wat ze in hun mars hebben.

Het solistenconcours vindt plaats op zondag 12 maart 2023 in Sportcomplex “’De Alverman”, Hengeland 12a, 5851 EA Afferden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT