Het Gennepse Kunstfestival is op zaterdag 24 juni
Het Gennepse Kunstfestival is op zaterdag 24 juni Foto: Frans Thonen

SumMmertime omarmt Kunstfestival in hartje Gennep

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur Recreatie & Toerisme

Gennep | Na een goed bezochte Korendag maakt SumMmertime zich op voor het gezellige en sfeervolle Kunstfestival op zaterdag 24 juni in hartje Gennep. Vanaf 11.00 uur kleuren zo’n 40 exposanten en tal van artiesten de Gennepse centrumstraten. Een happening die iedereen zeker moet bezoeken en waarvoor SumMmertime Gennep u dan ook van harte uitnodigt.

Het Kunstfestival valt al jaren goed in de smaak bij het publiek. Reden voor de organisatie van SumMmertime dit evenement als vast onderdeel in de zomerprogrammering op te nemen. Dit jaar is SumMmertime er in geslaagd om in samenwerking met Museum Het Petershuis een aantrekkelijk en gezellig Kunstfestival samen te stellen. Zaterdag 24 juni kan het publiek zich laten verrassen door meer dan 40 exposanten. Verspreid over de Niersstraat, Markt en de Zandstraat tonen zij allerlei vormen van kunstzinnige uitingen. Zo zijn er schilderijen enaquarellen te zien, zijn er fraaie sieraden en beelden te bewonderen, opmerkelijke foto’s en nog veel meer. En al dat moois vindt men niet alleen buiten, ook in de Protestantse kerk en bij diverse ondernemers valt binnen van alles te zien. 

Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er een workshop ‘inkt maken’ met Karline Linssen en wordt een educatieve workshop aangeboden door de Lange Tafel waarbij kinderen aan de slag gaan met kunstvormen en samen met Nol van Est reuze zeepbellen kunnen maken. Tel daarbij de optredens van artiesten op, zoals Duo Messingh, muzikant Paul Papillon, Ger Holtermans met zijn draaiorgel en de Ottersumse cartoonist Marc-Jan Janssen, die kritische en vooral ook humoristische illustraties maakt, dan begrijpt u dat een bezoekje aan dit Kunstfestival zeker de moeite waard is. Tot 17.30 uur bent u van harte welkom en zoals altijd zijn alle activiteiten gratis te bezoeken. 

Wilt u meer weten? Kijk dan even op www.summmertimegennep.com.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT