De 'Markt van Morgen' was een schot in de roos
De 'Markt van Morgen' was een schot in de roos Foto: Gemeente Gennep

Halve eeuw Gennep gevierd met ‘Zwermen over de kernen’

Openbare publicatie Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur Maatschappelijke discussie

Gennep | Met de toevoeging van Heijen en de gemeente Ottersum in 1973 ontstond de gemeente Gennep zoals we die nu kennen. Om dat te vieren vond op zaterdag 9 september ‘Zwermen over de kernen’ plaats. Met onder meer een bijzondere fietsroute van wel 45 kilometer lang.


 De wethouder maakte er meteen een sportieve uitdaging van

Wethouder Janine van Hulsteijn was op die dag actief op de duofiets. Vertrokken vanuit de dorpskamer in Heijen, fietste ze met anderen door de gemeente.  In het gemeentekantoor werden 22 gouden bruidsparen ontvangen. Ze deden mee aan een fotoquiz over het jaar 1973 en kregen hapjes in de sfeer van de jaren zeventig. Een feest der herkenning! Bij vertrek ontvingen de bruidsparen een ingelijste prent van het stadhuis waar ze 50 jaar geleden in het huwelijk traden.

Ook was er de Markt van Morgen. In een warme festivalsfeer maakten bezoekers kennis met producten die een tweede leven krijgen of hebben gekregen. Ook was er volop informatie over isolatie, afkoppelen van hemelwater en vergroenen. Ondertussen leefden kinderen zich uit op een BMX-baan. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT