Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto:Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Maas Cleanup 19 september 2020: “Clean rivers, better business”

Graag wil de gemeente Mook en Middelaar aandacht vragen voor een grootscheepse zwerfvuilactie die IVN als een van de partners van het nieuwe project ‘Maas Cleanup’ op zaterdag 19 september organiseert.

Aan de Maas Cleanup op 19 september kunnen individuen en gezinnen deelnemen. Deze opruimactie is een nieuwe actie naast de jaarlijkse Voorjaarsactie Schone Maas voor verenigingen. De Schone Maas actie zal pas in het voorjaar 2021 plaatsvinden als het is toegestaan volgens de coronarichtlijnen. Hierover volgt begin volgend jaar meer informatie. Met de opruimacties wordt aandacht gevraagd voor de plastic soep problematiek. Zo kunt ook u een steentje bijdragen!

Iedere Limburgse gemeente heeft één opruimgebied aangewezen waar deze ochtend geschoond kan worden. Voor de gemeente Mook en Middelaar is dat de punt tegenover de Dolfijn (stuk Maasoever en een stuk kanaal). Het blijkt dat hier veel afval vanuit de Maas terechtkomt op de oevers. Op zaterdag 19 september bent u ’s ochtends welkom om mee te helpen. Ga naar www.maascleanup.nl voor meer details en om u op te geven. In verband met coronamaatregelen is aanmelden verplicht en het deelnemersaantal beperkt.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT