Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Stoppen met roken - het succes van Stoptober

Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch weten we uit ervaring dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt. Of al heel lang rookt. De afgelopen jaren hebben meer dan 300.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Hoe dat kan? Kort gezegd: door het samen te doen. Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn 28 dagen goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober.

Hoe gaat het in zijn werk?
Via de app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijg je tips wat je kunt doen op eventueel moeilijke momenten. De app is vanaf 28 september te downloaden. Via sociale media als Facebook, Twitter en Instagram hou je contact met medestoppers. Die bieden afleiding op de momenten dat jij dat nodig hebt. Je kunt reageren en ervaringen delen. Kortom: via sociale media ervaar je echt wat ‘samen stoppen’ betekent.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT