Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook-Middelaar

Openbare publicatie

Afval in 2021: wat verandert er en wat blijft hetzelfde?
Vanaf 1 januari 2021 is Dar verantwoordelijk voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval in de gemeente Mook en Middelaar. Voor inwoners verandert er in 2021 weinig. Zo leegt Van Kaathoven nog steeds huis-aan-huis de grijze en groene containers en neemt de PMD-zakken aan huis mee. Deze zakken voor plasticverpakkingen, blikken en drankpakken kunt u nog steeds gratis bij de supermarkten in Molenhoek en Mook halen.

Nieuwe gratis plastic+zakken
In de loop van 2021 komen er nieuwe gratis plastic+zakken. Deze zijn gemaakt van opgehaald plastic+afval. De oude PMD-zakken worden ook in 2021 nog opgehaald. Maak dus gewoon uw voorraad hiervan op.

Textiel, ijzer en papier
Het textiel kunt u wegbrengen naar de textielcontainer bij u in de buurt. De harmonie haalt een keer per jaar oud ijzer op. Net als eerdere jaren helpt Scouting Don Bosco bij het ophalen van papier in Mook en Molenhoek.

Dar voor vragen
Dar is vanaf 2021 het nieuwe aanspreekpunt voor vragen, klachten en meldingen over de afvalinzameling en ophaaldagen. Alles vindt u terug in de papieren afvalwijzer van 2021 die iedereen in december krijgt. Hierop vindt u de ophaaldagen voor uw adres. Daarnaast kunt u uw ophaaldagen vanaf december ook makkelijk digitaal vinden. Via www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar-app. Daar kunt u ook opzoeken in welke bak of zak afval hoort.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT