Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Een nieuwe Buurtbus in de gemeente!
Er komt een extra buurtbus, die in ieder geval van Middelaar naar Malden zal rijden, via station Mook-Molenhoek. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder inwoners van de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen. Zij konden tussen 1 en 15 oktober hun wensen kenbaar maken via een enquête.


Er komt een extra buurtbus voor Middelaar

Er was veel belangstelling voor het onderzoek. Dit was meteen ook een duidelijk signaal. De uitkomsten zijn besproken met de provincie Gelderland en het busbedrijf Connexxion/Breng. Resultaat: de provincie heeft voldoende vertrouwen om groen licht te geven en ondersteunt het opzetten van de nieuwe buurtbus. Als gemeente zijn wij hier erg blij mee. Wij willen alle deelnemershartelijk danken voor hun medewerking! 

Wat kunt u nu verwachten?
We gaan nu samen met de provincie, het busbedrijf, de gemeente Heumen en de Algemene Hulpdienst Mook, Molenhoek en Middelaar met de vervolgstappen aan de slag. Op basis van de onderzoeksuitkomsten bepalen we de route en de dienstregeling. We richten een buurtbusvereniging op en gaan vrijwilligers werven. Die zijn immers essentieel als chauffeur, maar bijvoorbeeld ook voortaken binnen de vereniging. We zullen u op de hoogte houden van de voortgang.

Vrijwilligers gezocht!
Heeft u interesse om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de nieuwe buurtbus? Stuur dan een e-mail naar: gemeente@mookenmiddelaar.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT