Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook - Middelaar

Openbare publicatie

Doe mee aan de wandelchallenge van 30 dagen!
Een nieuw jaar met nieuwe kansen om actief te beginnen door mee te doen met de wandelchallenge van 30 dagen. Alleen of in tweetallen, vanuit je eigen huis of buurt, maar toch samen verbonden door het doel waar je naartoe wilt lopen. Liefst iedere dag. Wil je het Pieterpad (500 km) meelopen, of naar Rome (1600 km), of wil je meelopen naar Santiago de Compostella (2600 km)?

Hoe gaat het in zijn werk
Je schrijft je in via Inbewegingsport1@outlook.com. Zijn er 15 inschrijvingen, dan krijg je vanuit de organisatie bericht wie er in jouw groep zitten en wordt met deze personen een groepsapp gemaakt. Er wordt een startdatum afgesproken en vanaf die dag gaat de challenge in. Je loopt alleen of met tweetallen. Registreer iedere dag hoeveel kilometer je hebt gelopen en geef deze door aan de contactpersoon van jouw groep. Deze contactpersoon geeft twee keer per week de stand van de gelopen kilometers van de gehele groep door aan de organisatie. Vanuit de organisatie krijg je te zien en te horen hoe ver de groep is.

Hoeveel loopkilometers worden er van je verwacht?
Loop je het Pieterpad, dan is dat gemiddeld 2 km per dag, voor Rome 4 km en voor Santiago 6 km per dag. Op de site van het Beweegcollectief Mook en Middelaar worden alle groepen weergegeven en zie je hoe ver jouw groep ten opzichte van een andere groep staat. Zo kan het een prestatietocht worden maar ook een wedstrijd.

Wie kan meedoen?
Iedereen mag meedoen. Geef wel aan voor welke afstandsgroep je je wilt inschrijven. Daag je buren, familieleden en kennissen uit om mee te doen. Je mag als individu, maar ook met een eigen selecte groep/team meedoen. Gezellig als je iedereen aan de wandel ziet en elkaar kunt groeten, dat is pas een goed voornemen! Een initiatief van de beweegcoach senioren en studenten HAN en ROC voor alle senioren van Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

Meer info
Kijk op de site van het Beweegcollectief Mook en Middelaar onder het kopje ‘wandelchallenge’. En geef je op via Inbewegingsport1@outlook.com.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT