Bosranden worden gesnoeid en begaanbaar gehouden voor wandelaars
Bosranden worden gesnoeid en begaanbaar gehouden voor wandelaars Foto: Gemeente Gennep

Beheer bosranden Milsbeek

Openbare publicatie VIDEO

Milsbeek | Op 1 februari start de gemeente Gennep met het beheer van de houtopstanden in Milsbeek. Dan de bosjes aan de Ketsestraat, Ovenberg, Achterbroek, Smelenhof en de Dellen onder handen genomen en ze ontwikkelen tot duurzame en diverse bosjes, waar mensen veilig kunnen wandelen. Dat is goed voor het welzijn van alle inwoners en de leefbaarheid van de omgeving. Ook draagt het bij aan de groene doelstellingen van de gemeente.

Tijdens de werkzaamheden worden de bosjes op verschillende manieren aangepakt. Door(dunnings)bomen weg te halen, krijgen andere bomen, planten en struiken de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast worden sommige bomen boven paden, straten en tuinen gesnoeid, om deze plaatsen zo veilig mogelijk te maken. Als er grote lege plekken ontstaan, worden er nieuwe bomen bijgeplant. 

Tijdelijke afsluiting wegen
De beheerwerkzaamheden duren tot 15 maart. Tijdens de uitvoering zijn sommige wegen of padentijdelijk afgesloten. Daarnaast worden op bepaalde locaties  tijdelijk hout en houtsnippers opgeslagen. Die worden na de werkzaamheden opgeruimd. Bekijk het filmpje voor meer informatie.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT