Op weg naar een betere toekomst
Op weg naar een betere toekomst Foto: Talentenbureau

Talentenbureau: een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Openbare publicatie

Gennep | Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg (DBO) ondersteunt bedrijven en instellingen op de bedrijventerreinen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg op diverse thema’s, zoals Infrastructuur & Ruimte en Duurzaam ondernemen & Innovatie. Voor het thema Arbeidsmarkt & Onderwijs is deze stichting de drijvende kracht achter het Talentenbureau. 

Projectcoördinator Karen Louwers: “Het Talentenbureau is er voor de ondernemer die op zoek is naar een stagiair(e) en voor de student die op zoek is naar een stageplek in de regio, op mbo-, hbo- of wo-niveau.”

Het Talentenbureau
Karen vervolgt: “Vanuit DBO Parkmanagement staan we in contact met ondernemersverenigingen in de regio. Zo krijgen we veel aanvragen voor stagiaires, van veel verschillende bedrijven. En niet alleen de grote bedrijven, ook het kleinbedrijf weet het Talentenbureau te vinden. Het is mooi om te zien hoe het Talentenbureau een brug slaat tussen bedrijfsleven en onderwijs.”

Collectief met scholen, ondernemers en overheid
“Het Talentenbureau is uniek in deze regio. Wij maken deel uit van een collectief met scholen, ondernemers en de lokale overheid. Door in deze samenwerking krachten te bundelen, kunnen we nóg beter aan studenten laten zien dat deze regio een fantastisch werkklimaat heeft. Het is belangrijk om jongeren kansen te bieden op werk in de regio waar ze zijn opgegroeid.”

Samenwerking met gemeente Gennep
“Omdat samenwerking zo belangrijk is, stimuleert DBO dit continu. Zo werken we voor het Talentenbureau ook samen met Mieke Thijssen, de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Gennep. Hierbij focussen we op het behouden van stagiaires en gekwalificeerd personeel voor het bedrijfsleven en het versterken van de regio en de bedrijventerreinen in het bijzonder.”

Ondernemersnieuwsbrief
Kijk op www.hettalentenbureau.nl voor meer informatie. Dit artikel komt uit de laatste Ondernemersnieuwsbrief. Die nieuwsbrief komt ieder kwartaal uit. Heeft u zich al geabonneerd? Kijk op www.gennep.nl/ondernemersnieuwsbrief.