Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Liggen er in 2030 ook 10 zonnepanelen op uw dak?
Er staat de komende jaren van alles te gebeuren op het gebied van energie. Zo willen we als gemeente meer en meer kleinschalig duurzame energie opwekken met zonnepanelen op daken. Het plan: in 2030 liggen op 70% van de geschikte daken in onze regio gemiddeld 10 zonnepanelen. Om deze klus samen te klaren komt er een pakket met maatregelen en ondersteuning voor inwoners, bedrijven, organisaties en overheden. Denk aan ontzorging en financiële ondersteuning door bijvoorbeeld leningen en subsidies. Dit werken we uit in de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0.

Bereken de potentie van uw dak
Is uw huis geschikt voor zonnepanelen? En: wat kunt u met zonnepanelen besparen? Het antwoord op deze vragen kunt u vinden op de website www.zonatlas.nl. Wilt u graag zonnepanelen op uw dak? Het Energiecafé Mook en Middelaar organiseert collectieve inkoopacties en adviseert u over subsidiemogelijkheden. Op www.energiecafemookenmiddelaar.nl vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van diensten en collectieve acties.

Praat mee over de RES!
De gemeente Mook en Middelaar vormt samen met 14 andere gemeenten, de provincie Limburg, Waterschap Limburg en Enexis de RES-regio Noord- en Midden Limburg. Met de RES kijken we naar moeilijke duurzaamheidsvraagstukken die we alleen kunnen oplossen door als regio samen te werken en afspraken te maken. De eerste versie van de RES is af: de ontwerp RES 1.0. Inwoners en organisaties in Noord- en Midden Limburg kunnen tot en met 23 februari hierop reageren. Deze reacties neemt de regio zo veel als mogelijk mee in de definitieve versie van de RES. De RES krijgt elke twee jaar een update.

De Ontwerp RES is nu in te zien op www.resnml.nl. Hier kunt u ook meteen digitaal reageren op de plannen. Op 11 februari zal er bovendien een online bijeenkomst zijn waar de plannen toegelicht worden en waar u vragen kunt stellen. Kijk voor meer informatie op www.resnml.nl/agenda. Heeft u geen toegang tot internet? Neem dan contact op met de gemeente.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT