Met het optakelen en het plaatsen van de luifel werd het hoogste punt bereikt
Met het optakelen en het plaatsen van de luifel werd het hoogste punt bereikt Foto: Aarts Bouw

KEC Gennep bereikt hoogste punt

Openbare publicatie

Gennep | De bouw van het Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep verloopt voorspoedig. Met de plaatsing van de luifel werd op 28 februari het zogenaamde hoogste punt bereikt. Tijdens een digitale bijeenkomst op 4 februari werd hier met diverse betrokkenen bij stilgestaan. Ook werd de toekomstige naam voor het KEC bekendgemaakt.

Ganapja
Het KEC gaat Ganapja heten. Deze naam werd ingezonden door Betruke Wein en door een jury, waaronder wethouder Rob Janssen, gekozen. Bertuke: “De naam Gennep is afgeleid van het Keltische Ganapja. Dat verwijst naar een plaats waar twee wateren, de Maas en de Niers, samenkomen. Ganapja vormde lang geleden een ontmoetingsoord voor mensen vanuit verschillende windstreken, waar volop bedrijvigheid heerste. Ook het KEC ligt aan de Niers, vlak voor deze in de Maas uitmondt en staat voor ontmoeting. Niet alleen binnen je eigen klaslokaal of school, maar ook tussen de verschillende scholen en een kinderopvang. Het is een plek die uitnodigt tot samen leren en spelen.”

Nieuw schooljaar
Volgens planning kan het KEC met ingang van schooljaar 2021/2022 in gebruik worden genomen door de basisscholen Maria Goretti, Elckerlyc, De Piramide, VSO Mikado en Spring Kinderopvang. Daar wordt naar uitgekeken. Fransje van Veen, voorzitter van het college van bestuur: “Ik hoop dat we elkaar in de zomer kunnen treffen bij een feestelijke opening. Hopelijk vieren we dan het einde van de coronacrisis en het begin van een fantastisch samenwonen.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT